De Schakel
Reportage
Groots schaaktoernooi in de Druiventros

Voor de 24e keer organiseerde Schaakvereniging De Oude Toren het rapid-schaakkampioenschap van Noord-Brabant vanuit de thuisbasis De Druiventros. Aan het toernooi namen maar liefst 100 schakers deel.   Vanuit het gehele land waren de deelnemers afgereisd, vanuit de Noordoostpolder Vlaardingen, vanuit…

Voor de 24e keer organiseerde Schaakvereniging De Oude Toren het rapid-schaakkampioenschap van Noord-Brabant vanuit de thuisbasis De Druiventros. Aan het toernooi namen maar liefst 100 schakers deel.

 

Vanuit het gehele land waren de deelnemers afgereisd, vanuit de Noordoostpolder Vlaardingen, vanuit België tot Duitsland. Er waren professionele schakers met een hoge rating, er waren ook huisschakers uit Berkel-Enschot en de directe omgeving.

Het toernooi telt mee voor het rapid-kampioenschap van Noord-Brabant. Behalve een wisselbeker waren fraaie geld- en naturaprijzen te winnen.

 

De spanning en concentratie was duidelijk waarneembaar bij de schaakliefhebbers. Er werden zeven ronden gespeeld, per ronde had men 20 minuten bedenktijd per persoon. Een mooie uitdaging om onder tijdsdruk te presteren en ook nog de juiste zet te bedenken.

 

Algeheel winnaar werd Luuk Baselmans, de zich rapidkampioen 2023 mag noemen. Met een score van 6 uit 7 mocht hij de wisselbeker in ontvangst nemen van Ad Bruins, voorzitter van de Noord-Brabantse Schaakbond. De tweede plaats ging naar Sjoerd van Roon, met een score van 5,5 en derde werd Brent Burg met 5 punten. Schaakvereniging De Oude Toren kan terugzien op een zeer geslaagd evenement.

 

Tekst en foto: Gerrit Bout

 

 

 

About the author

Related Posts