De Schakel
Nieuws
Groep 7a Berkeloo haalt EUR 850,- op voor het goede doel

Kinderen uit groep 7a van Basisschool Berkeloo hebben Afrikaantjes verkocht om zo een mooi bedrag op te halen voor Els Robben, de moeder van klasgenoot Loek. Els is bezig met een inzamelingsactie om haar MS behandeling te financieren. Het opgehaalde…

Kinderen uit groep 7a van Basisschool Berkeloo hebben Afrikaantjes verkocht om zo een mooi bedrag op te halen voor Els Robben, de moeder van klasgenoot Loek. Els is bezig met een inzamelingsactie om haar MS behandeling te financieren. Het opgehaalde geld werd bekendgemaakt op de themamarkt die de klas had georganiseerd afgelopen woensdag.

Bij de presentatie van het groenteproject van groep 7a van juffrouw Sandra ging mijn moestuincoachhart toch wel sneller slaan! Hoe groente, educatie en niet te vergeten in deze plaats het goede doel samen komen. Afgelopen maand zijn de leerlingen bezig geweest om van alles te leren over een bepaalde groente. Aan het begin van het project kregen de leerlingen, ieder één groente toegewezen waar ze meer over te weten moesten komen. Een paar groentes die ik de revue zag passeren waren paprika, tomaat, ui, spruitjes, bloemkool, wortel, ui, venkel, doperwt enz. Iedere leerling moest over zijn toegewezen groente informatie gaan opzoeken, zoals wanneer zaaien, wanneer oogsten, wat voor soorten zijn er, hoe smaakt het, wat kan je ervan maken enz. Ook werkten ze als klas in de schooltuin.

De kinderen die ik heb gesproken vonden dit thema deze maand heel leerzaam. Ze kunnen nu zelfs hun ouders mee helpen koken en ze weten dat er verschillende kleuren bloemkool en wortelen bestaan met ieder hun eigen eigenschappen. Het groenteproject werd gepresenteerd aan de ouders en andere belangstellenden. Je kon een spelletje met spruitjes doen, mooie planten bewonderen en als je wilde kon je met een goed gevulde buik naar huis.

Walking somewhere Els
Deze maand was er ook nog een ander idee ontstaan, de klas wilde graag een steentje bijdragen aan de crowdfundingsactie walking somewhere Els. Deze actie is gestart door de moeder van klasgenoot Loek. Loek vertelde me: ‘Ik ben zo ontzettend blij dat we de door de juf gekweekte Afrikaantjes zijn gaan verkopen voor het goede doel van mijn moeder en dat er mede daardoor aandacht komt voor deze actie en natuurlijk geld wordt opgehaald.’

Tekst: Ellen de Visser

Fotografie: Bas Haans

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op