De Schakel
Van Berkelse Bodem
Groentequiche

De week zit er op, je hebt de hele week lekker veel groente gegeten. En van alles heb je nog wat over, paar roosjes broccoli en bloemkool, een verdwaalde wortel en een halve ui van een gerecht. Zonde om weg…

De week zit er op, je hebt de hele week lekker veel groente gegeten. En van alles heb je nog wat over, paar roosjes broccoli en bloemkool, een verdwaalde wortel en een halve ui van een gerecht. Zonde om weg te gooien, maar het moet nu snel verwerkt worden, anders beland het alsnog in de gft. En weggooien van levensmiddelen dat doe ik niet graag, ik probeer er altijd nog iets van te maken.  Zo ook deze keer, met die spullen die ik in de groentela zag liggen. Ik had in de ochtend wat tijd en in de middag stukken minder om te koken, dus bedacht ik om een groentequiche te maken. Zo gezegd zo gedaan, voor het avondeten even opwarmen en we hebben weer gegeten.  Je kan in de onderstaande quiche verschillende kruiden doen, ik heb van alles wat toegevoegd, maar kies vooral wat je zelf lekker vindt.

Ingrediënten voor een groentequiche 4 personen

 (serveer er dan wel een frisse salade bij, anders kan het wat weinig zijn)

  • 5-6 plakjes bladerdeeg of een rol bladerdeeg
  • 400 gram groenten (bv broccoli, wortel, bloemkool, paprika, ui en bloemkool)
  • 100 gram crème fraîche
  • 3 eieren
  • 1 el kruidenmix in mijn geval (paprikapoeder, kerrie, knoflookpoeder, kaneel, mosterdzaad en komijnpoeder en peper)
  • 100-150 gram geraspte kaas
  • Eventueel 2 el paneermeel (ik heb het niet gebruikt, maar de bodem bleef wat vochtig vandaar)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een quichevorm met bakpapier of vet hem in. Strooi wat paneermeel op de bodem.

Snijd de groente in kleine stukken en kook de groente kort, max 3 minuten. Laat daarna goed uitlekken, nadat je het hebt afgegoten.

Meng de eieren met de crème fraîche en de kruiden.

Schep de groente in de quichevorm en schenk het eimengsel erbij, verdeel zo goed mogelijk over alle groente. Strooi er dan de geraspte kaas over en zet voor 40 minuten in de oven.

Eet smakelijk

Ellen de Visser

Van Berkelse Bodem

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op