Recept oktober 2021 Wat een prachtig weer in september, voor mij mag dit wel even zo blijven. Ik kon nog heerlijke groente oogsten van mijn tuin, zoals tomaat, komkommer, bietjes, courgette, boontjes, wortel, muismeloentjes en broccoli, maar ook de herfst/wintergroenten…
Recept oktober 2021
Wat een prachtig weer in september, voor mij mag dit wel even zo blijven. Ik kon nog heerlijke groente oogsten van mijn tuin, zoals tomaat, komkommer, bietjes, courgette, boontjes, wortel, muismeloentjes en broccoli, maar ook de herfst/wintergroenten komen er al aan, boerenkool, pompoen en spruitjes kon ik al eten van eigen land.
Wel is het een beetje treurig op mijn tuin, de bladeren verkleuren of zijn er helemaal af. Ik zie wel nu ik dit zo aan het schrijven ben een bedrijvigheid in de tuin, de vogels doen zich te goed aan de druiven, zonnebloemzaden en ander lekkers wat allemaal is achtergebleven als het seizoen een beetje op z’n einde loopt. Daar moet ik altijd van glimlachen dat driftige heen en weer gevlieg van de vogels. Ik heb voor de winter gelukkig nog wel dingen staan, alleen niet zoveel als vorige jaren, ik verhuis naar een andere tuin. Dus heb je nu zoiets dat moet je eens op de nieuwe tuin zetten, laat het me weten!
Ik heb voor nu een gerechtje gemaakt met van alles een beetje. Ik had nog (gele)biet, courgette en rode ui en dat heb ik samen op bladerdeeg in de oven gedaan. Je kan dit dus heel goed met restjes groente maken, heb je bijvoorbeeld nog broccoli of paprika, gebruik dat dan in plaats van bovenstaande groente. Kijk wat je in de koelkast hebt liggen.
Ingrediënten voor 2 personen:
- ½ courgette in blokjes
- 1 rode ui fijn gesneden
- 2 kleine bietjes (gewoon rauw) in stukjes
- 150 ml crème fraîche
- 2 handjes geraspte mozzarella
- Peper, zout en Italiaanse kruiden
- 8 bladerdeegplakjes
Vul dit aan met een groene salade van sla, komkommer en wat tomaatjes.
- Snijd de groente klein en meng die met de crème fraîche, geraspte mozzarella en de kruiden. Verdeel dit mengsel over de bladerdeegplakjes.
- Doe voor 20 min in een voorverwarmde oven op 220 graden.
EET SMAKELIJK!Volgende keer weer een andere groente in de hoofdrol in Van Berkelse Bodem!
Ellen de Visser
VAN BERKELSE BODEM- volg VAN BERKELSE BODEM op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte!
Agenda
t/m 20-2-25 | Expositie FotoBE Aardse en Hemelse zaken |
13-2-2025 | Schrijfatelier 1&2 |
13-2-2025 | 5e (finale) 50 hindernissen competitie |
14-2-2025 | Letterloll 0-18 maanden |
16-2-2025 | Ruilbeurs de Torenhoek |
18-2-2025 | Cursus Klik&Tik |
18-2-2025 | Energiecafé thuisbatterijen, BEC |
Iets gevonden of verloren?
Wij maken de match