De Schakel
Reportage
Griezelen en gruwelen tijdens Halloween

Waar het vorig jaar nog met bakken uit de hemel kwam, was het dit jaar bloedheet tijdens de Halloweentocht. Jassen liet men thuis, slechts in T-shirt gehuld op pad. Of zou het iets te maken hebben met angstzweet? In samenwerking…

Waar het vorig jaar nog met bakken uit de hemel kwam, was het dit jaar bloedheet tijdens de Halloweentocht. Jassen liet men thuis, slechts in T-shirt gehuld op pad. Of zou het iets te maken hebben met angstzweet? In samenwerking met Scouting Berkel-Enschot organiseerde Stichting Jeugdwerk Berkel-Enschot ook dit jaar een griezelige Halloweentocht. Degene die het aandurfden, konden een avondwandeling maken.

Gewapend met lampion

Mini heksen, vampiers, spoken, kinderen met een reusachtige spin op hun schouder en kinderen met wonden in hun gezicht kwamen massaal op de trimbaan achter Jong Brabant af; het vertrekpunt van de Halloweentocht. Samen met papa en mama en gewapend met een lampion of zaklamp waren de kinderen klaar om hun angsten te overwinnen. Maar wat ritselde daar zo in het bladerdek op de grond? Wat knarste daar onder je voetzolen? Nog voor de tocht begon, struikelden ze over iets dat leek op een voet.

Stalen zenuwen waren nodig om langs de marktkraampjes te lopen met wel heel bijzonder koopwaar, of langs de doodskist die op een kiertje stond. De contouren van een persoon die een rolstoel voortduwde werden zichtbaar. Er zat ook iemand in de rolstoel. Waarom stond deze stil? Met ingehouden adem liepen de kinderen er vlug langs. Een spook zweefde hoog in de bomen. De kinderen liepen met bonkend hart door een legernet. Een bebloed konijn kwam op hen aflopen. Vervolgens werden ze door een tent geleid, waarin zij door fel licht werden verblind. Ieder moment kon er iemand op hen af komen, zei een stemmetje in hun hoofd. Maar gelukkig bleef dit uit.

Opgelucht liepen ze verder naar het kampvuur waar De Kleine Wereld klaarstond met marshmallows. Hier konden ze even op adem komen. De wandeling vervolgde langs heksen, zombies en een clown van wel 2,5 meter.

Er stond de wandelaars ook nog een opdracht te wachten: Spot alle kaarsen, pompoenen, bezems en heksenmutsen langs de route. Wie het juiste aantal kon tellen, kon een prijsje winnen. Tot slot werden ze nog getrakteerd op wat lekkers en wat te drinken. Bekomen van de schrik, keerden de kinderen en hun ouders huiswaarts. Zou iedereen goed geslapen hebben die nacht?

 

Tekst: Simone van Zundert

Foto: Bas Haans

© Bas Haans Fotografie

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op