De Schakel
Nieuws
Gravelbike/MTB tocht voor Stichting Rick op 30 december

Als trouwe deelnemer aan de Wielerronde van Berkel heeft Cees Pasmans uit Berkel-Enschot het initiatief genomen om een gravelbike/MTB tocht te organiseren voor Stichting Rick. Deze stichting beschikt over aangepaste fietsen (rolstoelfiets, duofiets en tandem), waar mensen met een beperking…

Als trouwe deelnemer aan de Wielerronde van Berkel heeft Cees Pasmans uit Berkel-Enschot het initiatief genomen om een gravelbike/MTB tocht te organiseren voor Stichting Rick. Deze stichting beschikt over aangepaste fietsen (rolstoelfiets, duofiets en tandem), waar mensen met een beperking gebruik van kunnen maken om een fietstocht te kunnen maken door onze prachtige omgeving. De opbrengst van de inschrijvingen gaat naar dit goede doel.

 

‘Op vrijdag 30 december 2022 wordt voor de 1e keer de gravelbike/MTB tocht gehouden. De start en finish is in Heukelom bij Café Mie Pieters en de route gaat door Oisterwijk. Ik ben weliswaar initiatiefnemer, maar we organiseren het natuurlijk met z’n allen!’, vertelt Cees enthousiast. De route wordt aangegeven middels pijlen (Groenseizoen en De Tweewieler) en route loopt via wegen/paden die bereden mogen worden met een Gravelbike/MTB. De afstand door Heukelom, Haaren en Oisterwijk is ongeveer 45 km. Na circa 20 km kan er een korte pauze worden gehouden bij café het Draaiboompje in Moergestel. Eenmaal over de finish bij Mie Pieters, biedt buurman Antoine Verhulst de mogelijkheid om je fiets af te spuiten. Hiervoor volg je de bordjes.
Deelname geschiedt geheel op eigen risico. Verder is er EHBO aanwezig en bij het uitzetten van het parcours krijgt de organisatie hulp van fietsfanaten van de KBO Berkel-Enschot. ‘Wij hopen natuurlijk op heel veel deelnemers uit Berkel-Enschot en Heukelom, maar ook mtb-ers uit de verre omtrek kunnen meedoen.

Inschrijving

Voorinschrijven kan door 10 euro (inclusief 2 consumpties) over te maken aan de Stichting Rick via bijgevoegde QR-code (of klik hier); dit kan tot en met 23 december 2022. Later inschrijven kan ter plaatse bij de start en bedraagt contant 12,50 euro (inclusief 2 consumpties).

Start
Vertrek en aankomst is vanaf Mie Pieters Laag Heukelomseweg 13 in Heukelom. Starten kan vanaf 10.15 tot 11.30 uur. De inschrijving op locatie wordt gedaan door leden van de Stichting Sport- en Zorgatelier WYzorg uit Oisterwijk. Dit zijn mensen die begeleiding krijgen in verband met niet aangeboren hersenletsel (NAH) en ander chronische aandoeningen. De cliënten van Wyzorg maken gebruik van de fietsen van Stichting Rick. De aangepaste fietsen staan ook bij de start, zodat de deelnemers een beeld krijgen van het goede doel. Meer informatie: www.stichting-rick.nl

Tekst: Ingrid Roets
Foto: Cees Pasmans

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op