De Schakel
Nieuws
Gouden Speld voor Anny Janssens-van Riel

Onze dorpsgenote Anny Janssens-van Riel heeft woensdag 9 september de Gouden Speld van de gemeente Tilburg ontvangen, vanwege haar jarenlange vrijwillige inzet als voorzitter van bridgeclub Gezelligheid Troef. Wethouder Dols reikte de Gouden Speld uit ter gelegenheid van haar afscheid…

Onze dorpsgenote Anny Janssens-van Riel heeft woensdag 9 september de Gouden Speld van de gemeente Tilburg ontvangen, vanwege haar jarenlange vrijwillige inzet als voorzitter van bridgeclub Gezelligheid Troef. Wethouder Dols reikte de Gouden Speld uit ter gelegenheid van haar afscheid als voorzitter van de bridgeclub bij Hotel De Druiventros.

 

In 1989 richtten twaalf vrouwen uit Berkel-Enschot een bridgeclub voor gezelligheid op. Anny Janssens (85) is al vanaf de oprichting voorzitter van de bridgeclub. Met twaalf leden werd gestart in de vroegere ‘huiskamer’ van De Druiventros. Daar groeide de club tot 64 leden. De Druiventros had ruimte nodig en Café Concordia werd het nieuwe onderkomen. Toen dat werd verkocht, werd de kantine van sporthal ’t Ruiven de thuisbasis om later weer terug te gaan naar De Druiventros. Inmiddels heeft de club zo’n 50 leden, die wekelijks bijeenkomen om bridge te spelen.

 

Anny staat voor iedereen klaar, ook buiten de bridgeclub

 

De bridgeclub is niet aangesloten bij de landelijke koepel van bridgeclubs. Het bestuur is heel goed in staat haar eigen zaken te regelen. Mevrouw Janssens heeft als voorzitter het heft altijd stevig in handen. Ze is een aimabel en zeer sociaal persoon. Ze staat voor iedereen klaar, ook buiten de club. Als iemand van de bridgeclub hand- en spandiensten nodig heeft, is mevrouw Janssens altijd bereid te helpen. De bestuursvergaderingen verlopen altijd in goede orde, er is tijd voor een gezellig praatje en iets lekkers bij de koffie. Mevrouw Janssens is de dragende persoon die de club intern en extern vertegenwoordigt, ze heeft een persoonlijkheid die mensen onderling verbindt.

 

Naast de activiteiten voor bridgeclub ‘Gezelligheid Troef’ zet mevrouw Janssens zich in als mantelzorgster en is zij actief in het verenigingsleven. Haar medebewoners van Koningsoord en buurt- en plaatsgenoten in Berkel-Enschot kunnen rekenen op haar hulp en ondersteuning.

 

Tekst: redactie
Foto: Bas Haans

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op