De Schakel
Nieuws
De Giel: ‘Geen idee wat ik nu ga doen’

Even een frietje snacken of een potje kaarten bij ‘De Giel’. Met zijn cafetaria was Giel van Beurden een begrip in Berkel-Enschot. Na bijna vijftig jaar komt er een einde aan. ‘Ik ben 72, dan heb je niet veel keus…

Even een frietje snacken of een potje kaarten bij ‘De Giel’. Met zijn cafetaria was Giel van Beurden een begrip in Berkel-Enschot. Na bijna vijftig jaar komt er een einde aan. ‘Ik ben 72, dan heb je niet veel keus meer’, zegt de Giel nu zijn pensioen voor de deur staat.

De Oude Raadskelder krijgt in september een nieuw concept onder leiding van de eigenaren Bart en Su-Jing Brouwers. De Giel is blij dat hij het pand heeft kunnen verkopen. ‘In augustus nemen de nieuwe eigenaren nog even een kijkje zodat ze weten hoe het hier allemaal werkt’, zegt Giel. (Het volledige interview met de nieuwe eigenaren d.d. 15 juni 2017 leest u hier).

Afscheidstournee
De laatste weken zijn aangebroken en samen met zijn vaste team probeert Giel er het beste van te maken. Vrijdag 21 juli begon daarom het afscheidstournee. ‘We wilden nog een keer de carnavalssfeer in de Giel’, zegt vaste kracht Daphne Jonkers die al 17 jaar bij de cafetaria werkt. Vrijdagavond startte daarom de eerste en enige editie van ‘Giels zinderende zomercarnaval’.

‘Het maakte niet uit hoe laat het werd, als het maar gezellig was’

Carnaval was voor Giel en zijn vaste krachten een van de leukste momenten van het jaar. ‘Het gemoedelijke van de mensen maakt het zo leuk. Het maakte niet uit hoe laat het werd, als het maar gezellig was’, zegt Giel. Vrijdag voegde zij er nog iets ludieks aan toe met het zinderende zomercarnaval. Degene die zich het beste als De Giel verkleedde, won een prijs. Jaap van der Sanden was de gelukkige winnaar en kreeg een beker en een fles dropshot.

Even wennen
Het afscheidstournee is genieten, maar vooral ook een bevestiging voor het personeel en de vaste gasten. ‘Voor veel gasten zal het wel wennen zijn. Ik heb ook echt geen idee wat ik nu ga doen, maar op deze leeftijd heb je niet veel keus meer. We proberen er nog even iets van te maken.’

Dat doet de cafetaria ook op 24 augustus voor de vaste gasten. ‘We maken het dan nog een keer gezellig met de mensen die hier altijd hebben gezeten en hier regelmatig kwamen.’ Op 25 augustus is er een receptie voor alle inwoners uit Berkel-Enschot.

Laatste keer
Nog een laatste keer genieten van een lekkere vette hap of een borrel bij de gemoedelijke cafetaria? Maandag 21 augustus is de cafetaria voor de laatste keer geopend.

Tekst: Annebelle Nooteboom
Fotografie: Bas Haans

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op