De Schakel
Reportage
Geslaagde benefiet muziekmiddag Beauty, Brains & Beyond

De organisatie van de benefiet muziekmiddag in wijkcentrum De Symfonie in Tilburg-Noord spreekt van een geslaagde middag. Anouk Kamp en Hennie Jacobs uit Berkel-Enschot organiseerden de muziekmiddag afgelopen zondag om geld op te halen voor een lokaal project voor mensen…

De organisatie van de benefiet muziekmiddag in wijkcentrum De Symfonie in Tilburg-Noord spreekt van een geslaagde middag. Anouk Kamp en Hennie Jacobs uit Berkel-Enschot organiseerden de muziekmiddag afgelopen zondag om geld op te halen voor een lokaal project voor mensen met een niet-aangeboren hersenafwijking. Verschillende artiesten wisselden elkaar af op het podium om er een feestelijk samenzijn van te maken.

Voor slechts vijf euro kon men het benefietconcert bijwonen en meedoen aan de kunstveiling. Tijdens de kunstveiling werden verschillende kunstwerken geveild. Zowel de opbrengst van de kaartjes als van de veiling komt ten goede aan het goede doel. Tijdens de muziekmiddag was er ook een kleine pauze om het boek ‘Mam, ik bel je zo terug’, te overhandigen aan Anouk Kamp.

Tegen geweld
Dit boek is van de Nadine Foundation, een stichting die zich inzet tegen geweld. Zij waren tijdens de muziekmiddag ook aanwezig en presenteerden het boek over het leven van Nadine, een jonge vrouw die door haar ex-vriend om het leven is gebracht. Het boek werd door medeorganisator Hennie Jacobs aan Anouk overhandigd. Vervolgens stonden de organisatoren nog even op tegen geweld en zij vroegen ook het publiek om letterlijk even op te staan tegen geweld.

Tijdens de muziekmiddag wisselden artiesten met verschillende genres en verschillende leeftijden elkaar af. Zo traden onder meer zanger Thijs Wetzels en gitarist Stijn de Jong op. Ook de 14-jarige Farah Lintelo wist het publiek te betoveren met haar prachtige stem. Samen met haar broer Dylan Lintelo zong zij haar eigen nummer ‘Danza’.Ook jong talent Zorro zong meerdere raps die hij in het teken van Vaderdag opdroeg aan zijn, vorig jaar overleden, vader.

Verrassende artiesten
Daarnaast zong Anouk Kamp ook meerdere nummers onder begeleiding van Jeroen Granneman. Ook Frans van der Meer en Leon van Egmond wisten het publiek te betoveren met hun klanken. Andere artiesten die op het programma stonden waren Gerton Govers, Popkoor PRESTIGE, KIZZY, Rik van Reijsen en S3RIOUS.

Bekijk hier het filmpje van de benefiet muziekmiddag

Tekst: Annebelle Nooteboom
Foto/Film: Iris de Groot

About the author

Related Posts