De Schakel
Nieuws
Gemeente plaatst picknicktafel voor d’n Hooizolder

Voor Museum Onder d’n Hooizolder, op ’t Hoekske 6, staat een gloednieuwe picknicktafel met prullenbak. Donderdag opende de Dorpsraad de nieuwe tafel, die onderdeel is van het buurtbudget. ‘In de omgeving zijn maar weinig plekken waar mensen kunnen zitten’, zegt…

Voor Museum Onder d’n Hooizolder, op ’t Hoekske 6, staat een gloednieuwe picknicktafel met prullenbak. Donderdag opende de Dorpsraad de nieuwe tafel, die onderdeel is van het buurtbudget. ‘In de omgeving zijn maar weinig plekken waar mensen kunnen zitten’, zegt aanvrager Mart Koenen.

Koenen zag het stukje gemeentegrond voor zijn museum als een mooie plek om een zitplek te creëren. Hij diende een verzoek in bij de commissie buurtbudget van de Bewoners Overleg Groep (BOG) van de Dorpsraad en zij keurden het verzoek goed. ‘Een half uur na het plaatsen zaten er al mensen. Er wordt zelfs gevraagd of men geen koffie of thee kan krijgen’, grapt Koenen.

Opening ‘benkske’
Het bankje staat er nu drie weken. Donderdag tekende Henk Denissen, vice-voorzitter van de Dorpsraad, en Mart een contract. Mart zal de picknicktafel onderhouden en de prullenbak wordt door de gemeente geledigd. De tafel en prullenbak blijven eigendom van de gemeente. Het is slechts een van de projecten die met het buurtbudget mogelijk waren.

Nog Budget beschikbaar
Het buurtbudget bestaat om mensen dichter bij elkaar te brengen. Zo werd er een schommel in de Bochtakker geplaatst en voerde de gemeente snoeiwerk uit in de Kraan. ‘We willen nog steeds dat mensen projecten inzenden’, zegt Huub Coenen van de buurtbudgetcommissie van de BOG.

Aanvragen
De gemeente stelde voor 2017 een budget vast van 30.000 euro voor dit soort initiatieven in de openbare ruimte. ‘Iedereen in de buurt moet het er wel mee eens zijn en het moet echt iets toevoegen.’ Een verzoek indienen kan via het aanvraagformulier op de website van de Dorpsraad.

Tekst: Annebelle Nooteboom
Fotograaf: Peter Timmermans

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op