De Schakel
Uitgelicht
Geboren en getogen dorpsgenote Hanny Robben verhuisd

Hanny Robben, personificatie van Berkel-Enschot, woont nu in het mooie Boxmeer. Bijna iedereen kende Hanny. Of het nu vanuit de Dorpsraad, carnaval als tonproatster, of van veel (mede) door haar opgezette initiatieven was. Enkele maanden geleden verhuisde Hanny met haar…

Hanny Robben, personificatie van Berkel-Enschot, woont nu in het mooie Boxmeer. Bijna iedereen kende Hanny. Of het nu vanuit de Dorpsraad, carnaval als tonproatster, of van veel (mede) door haar opgezette initiatieven was. Enkele maanden geleden verhuisde Hanny met haar Pieter naar Boxmeer. Een move, die al lang gepland was, maar voor vele dorpsgenoten toch een complete verrassing bleek.

De lijst van haar betekenis voor ons dorp is eindeloos. Vanaf haar 18ewas ze betrokken in het dorp. Politiek was haar van huis uit meegegeven. Haar vader was lijsttrekker van de Partij Lijst 5, nog in de tijd dat ons dorp een eigen burgemeester en Gemeenteraad had. Berkel-Enschot viel vanaf 1997 onder Tilburg en kreeg een Dorpsraad waar Hanny 8 jaar lid van was. Met name de sociale betrokkenheid en het tegengaan van eenzaamheid en isolement bij ouderen stonden bij haar hoog op de agenda. Tijdens de dorpsraadperiode was Hanny onder andere betrokken bij het oprichten van Loket BE, Platform Welzijn en Koffietijd. Na de Dorpsraad zette ze haar betrokkenheid op het sociale vlak voort.

Hanny is een echt mensen-mens; kan moeilijk stil zitten. Ze was ook betrokken bij de kerk waar ze in verschillende commissies (van communie, vormsel en kindernevendiensten) heeft gezeten en samen met een aantal dames hield ze regelmatig de kerk schoon.

 

Ik kan niet gewoon doen
Dat Hanny een hele vrolijke kant had, kwam tot uiting in haar vele rollen tijdens het ‘Tonpraoten’. Vele jaren zorgde voor vertier en kwam ze in verschillende hoedanigheden, zoals Cleopatra (waarbij ze zelfs binnen werd gedragen door een aantal Chippendales.
Tijdens de Open Monumentendag schonk ze in haar voormalige woning aan de Raadhuisstraat als koffiejuffrouw thee en koffie aan de bezoekers.
Hanny was boerenbruid in 1994, was betrokken bij het seniorencarnaval en werkte mee aan de organisatie van Berkel-Enschot 800-850 in 2014 en ‘Groeten uit Berkel-Enschot’ in 2019.

  

Trots
Hanny kijkt met enorm veel voldoening terug op haar betrokkenheid in het dorp. ‘Veel mensen hebben commentaar op dingen, maar ik vraag dan altijd: ‘Wat doe je zelf?’’ Haar kennis van het dorp leverde haar en haar team met familieleden de overwinning op van de eerste editie van de Dorpsquiz.

Boxmeer
En nu dan woonachtig in Boxmeer. ‘Ik wilde al geruime tijd met Pieter naar zijn geboortedorp. Boxmeer is een prachtig plaats met een groot sociaal leven. Of Hanny weer zo actief gaat zijn laat ze nog even in het midden. ‘Eerst maar even goed Boxmeer leren kennen’.

 

Tekst: Elke van Dommelen
Foto: archief Hanny Robben

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op