De Schakel
Bedrijf in beeld
Garage Olislagers: nagenoeg alles kan op autogebied

Wie vanaf het kruispunt de Kreitenmolenstraat inrijdt, ziet al snel aan de linkerkant de reclamezuil van Garage Olislagers. Als je die inrit inrijdt word je helemaal verrast door de garage die zich daarachter bevindt. Een moderne werkplaats met verschillende hefbruggen,…

Wie vanaf het kruispunt de Kreitenmolenstraat inrijdt, ziet al snel aan de linkerkant de reclamezuil van Garage Olislagers. Als je die inrit inrijdt word je helemaal verrast door de garage die zich daarachter bevindt. Een moderne werkplaats met verschillende hefbruggen, waar diverse auto’s op staan. Ik heb een gesprek met Marcel Klijn die deze garage vanaf juli 2021 heeft overgenomen van Gerard Olislagers.

 

Marcel heeft zo’n 33 jaar ervaring als automonteur. Als 16-jarige begon hij met sleutelen aan brommers, gevolgd door sleutelen aan auto’s en de opleiding als monteur. Auto’s zijn zijn passie. Zoals hij zelf omschrijft: ik ben gek van auto’s. Aanvankelijk was hij in dienst bij een garage en sleutelde in zijn vrije tijd aan auto’s. Van lieverlee ging hij steeds minder werken in dienstverband en steeds meer voor zichzelf en zo bouwde hij een volledige garage in Sprang-Capelle op. Een garage die hij nu ook nog heeft, naast die in Udenhout. Beide garages zijn zogenoemde universeel garages, wat betekent dat hij niet verbonden is aan één merk auto’s maar in principe alle merken in onderhoud kan nemen.

 

Wat is zo mooi aan dit vak? Marcel vertelt enthousiast: ‘Het mooiste is het puzzelen wat er aan de hand is: de diagnose stellen. Mochten mensen denken dat door de hele automatisering dat simpel is omdat je de auto koppelt aan een computerprogramma en dan leest wat er aan de hand is, dan hebben die dat helemaal mis. Inderdaad geeft de computer een code waardoor een aantal zaken worden uitgesloten en weet hij in welke richting hij het moet zoeken, maar dezelfde code kan wijzen op veel verschillende storingen en dan komt het vakmanschap naar voren.’

Garage Olislagers beschikt over de mogelijkheid om alle merken auto’s te repareren, in onderhoud te hebben, APK-keuringen uit te voeren of schades te herstellen. Niet alleen álle merken maar ook benzine, diesel én elektrische auto’s. Hij geeft aan dat het voordeel van zijn garage is dat de lijntjes met zijn klanten kort zijn, dat makkelijk iets tussendoor kan bij een acuut probleem. Hij en zijn medewerkers kennen de klanten. Marcel werkt met nog vier medewerkers. Hij zou graag nog een monteur in dienst nemen, dus bij deze: reageer als je interesse hebt.

 

De garage heeft particulieren als klant, maar heeft ook leaseauto’s onder zijn hoede: kortom bijna alles is mogelijk. Naast zijn medewerkers is ook Gerard Olislagers nog verbonden aan de garage. Hij neemt de verkoop voor zijn rekening. Verkoop van tweedehandsauto’s, maar ook nieuwe kunnen geleverd worden en heel speciaal: Gerard werkt ook met een zoekopdracht: zoek je iets speciaals: hij gaat op pad om dát voor je te vinden.

 

Kortom: Garage Olislagers een garage waar nagenoeg alles kan op autogebied!

 

Tekst: Wilma de Jong, De Wegwijzer

Foto: Henny Schilders, De Wegwijzer

 

Garage Olislagers
Kreitenmolenstraat 15a
5071 BA Udenhout
013 511 2247
info@garageolislagers.nl
www.garageolislagers.nl

 

 

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op