De Schakel
Bedrijf in beeld
Fysio op Maat biedt uitkomst bij chronische peesontstekingen

Fysiotherapie op maat bieden is wat Eric Janssens het liefst doet. Hoewel hij het al zo’n twee jaar toepast, is hij erg enthousiast over de in Nederland nog niet veel gebruikte behandelmethode EPTE. Dé uitkomst bij chronische peesontstekingen.   Fysio…

Fysiotherapie op maat bieden is wat Eric Janssens het liefst doet. Hoewel hij het al zo’n twee jaar toepast, is hij erg enthousiast over de in Nederland nog niet veel gebruikte behandelmethode EPTE. Dé uitkomst bij chronische peesontstekingen.

 

Fysio op Maat

Eric Janssens, als fysiotherapeut gestart in 1987, heeft met zijn verscheidenheid aan opleidingen en achtergrond in de 1e en de 2e lijn, in 2010 de kans aangepakt om zijn ervaring en kennis te delen en mede-eigenaar te worden bij Fysio op Maat in Berkel-Enschot. Hij doet dit nog steeds met heel veel plezier; ‘ik verbreed graag mijn horizon en bied graag een breed behandelaanbod. Met EPTE als behandeling bij chronische peesontstekingen kan ik een mooi alternatief bieden’ zegt Eric.

 

Chronische peesontstekingen

Chronische peesontstekingen kunnen heel vervelend en beperkend zijn. Denk bijv. aan de befaamde tenniselleboog of schouderpeesblessure. ‘De ontstekingsreactie die optreedt is belangrijk voor de genezing’ zegt Eric. ‘Er komen stofjes vrij die het reparatieproces op gang brengen en houden. Maar als dit gefrustreerd wordt, zal het niet genoeg zijn om het reparatieproces succesvol af te ronden. Dit leidt tot hernieuwde ontstekingsreacties in een poging de reparatie alsnog succesvol te laten zijn. Als dit niet lukt is er sprake van een chronische ontsteking.

 

EPTE

Een zinvolle behandeling is shockwave therapie, waarbij d.m.v. een hoog energetische puls de effecten van het ontstekingsproces worden versterkt,zodat het reparatieproces succesvol kan zijn. Het nadeel is dat shockwave tot ongewenste bijeffecten kan leiden bij het gebruik van bloedverdunners. Dan is het wenselijk dat je iets subtielers kan inzetten. Met EPTE, dat zijn oorsprong vindt in Spanje, wordt echogeleid een heel dunne naald in de ontstoken pees gebracht, waardoor een gelijkstroompje loopt. De geladen deeltjes zorgen voor een verandering in de PH (zuur)graad, wat er op termijn voor zorgt dat de vicieuze cirkel wordt doorbroken en hersteld. ‘Het mooie aan deze behandeling is dat het dankzij de echogeleiding zo precies toegepast kan worden. Gecombineerd met een oefenschema is dit een fijne en effectieve manier voor langere termijn genezing’, zegt Eric.

 

Eikenbosch 2

‘We zijn één van de weinigen in de regio die EPTE aanbieden en mensen komen daar graag voor uit de wijde omgeving naar Berkel-Enschot. De vindbaarheid van het pand waar Fysio op Maat zit mag alleen wel weer even op de kaart, aangezien bijna iedereen van Eikenbosch naar het nieuwe Koningsoord verhuisd is, behalve wij’ lacht Eric.

 

 

Tekst: Kelly Heijzelaar

Foto:Bas Haans

 

Fysio op Maat
Eikenbosch 2
5056GB Berkel-Enschot
013-3030069
[email protected]
www.fysio-op-maat.nl

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op