De Schakel
Nieuws
Fotograaf Peter Timmermans neemt afscheid van De Schakel

Tien jaar ging Peter Timmermans (79) met zijn camera op pad voor De Schakel. ‘Gaan we doen Ingrid’, was altijd zijn antwoord op mijn verzoekjes voor fotografie. ‘Ik vond het leuk om te doen, om overal te komen. Van de…

Tien jaar ging Peter Timmermans (79) met zijn camera op pad voor De Schakel. ‘Gaan we doen Ingrid’, was altijd zijn antwoord op mijn verzoekjes voor fotografie. ‘Ik vond het leuk om te doen, om overal te komen. Van de commissaris van de Koningin tot Piet Vromans van het Gilde Sint Hubertus’, aldus Peter. 

Ons Koningsoord, de Heemkundekring en Open Monumentendag waren de thema’s die bij Peter hoorden. ‘De laatste mis van de nonnen in Koningsoord in 2009 was de eerste opdracht voor de Schakel. Daarna heb ik de complete metamorfose van het prachtige klooster in beeld vastgelegd. Het resultaat mag er zijn! Met de groei van Berkel-Enschot zijn er veel archeologische opgravingen geweest. Samen met de Heemkundekring was Peter op het onontgonnen land te vinden. Andere evenementen waar Peter steevast van de partij was, waren o.a. de Carnavalsoptocht, Dikke Bandenrace, Galgenloop, St. Job en Kindervakantiewerk. ‘De vrolijke gezichtjes van de kinderen gaven me energie en plezier’, vertelt Peter. 

Herinneringen
Twintig jaar woont Peter in Berkel-Enschot. Twee weken na hun gouden bruiloft is begin mei jl. geheel onverwacht zijn lieve vrouw Ina overleden. Peter heeft veel steun aan zijn twee kinderen en zes kleinkinderen. ‘We pasten graag op de kleinkinderen in Heemstede en Nijmegen. Tijdens de verre reizen die Ina en ik gemaakt hebben, heb ik prachtige foto’s gemaakt. Mooie herinneringen’, mijmert hij. Peter was voor zijn pensioen professioneel fotograaf bij Romanesco Fotografie Oisterwijk. ‘Naast het standaard werk, heb ik veel bruidsreportages gemaakt. Ook na mijn pensioen ben ik altijd met mijn hobby bezig gebleven. Voor de Schakel, maar ook voor iedereen die zijn foto’s, dia’s of films wil digitaliseren en ieder jaar maak ik een familiefotoalbum.’ 

Dankbaar
Peter staat positief in het leven. ‘In oktober word ik 80. Ik ben altijd sportief geweest; hardlopen (lange afstand), fietsen en volleyballen. Dit laatste gaat helaas niet meer door een val op mijn schouder. Ik ga iedere vrijdagochtend biljarten en wekelijks ben ik bij Woonzorgcentrum Joannes Zwijsen (De Wever) te vinden, waar ik een vaste bewoner gezelschap houd. En de Schakel mag heus nog weleens een beroep op me doen!’ besluit Peter dankbaar.

Tekst: Ingrid Roets
Foto: Peter Timmermans 

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op