De Schakel
Uitgelicht
Fietstocht Tempo 13 gaat naar Heusden en terug

De KBO in Berkel-Enschot organiseert een breed scala aan activiteiten voor ouderen. Een daarvan is een jaarlijkse fietstocht van ongeveer zestig kilometer. Dit jaar gaat de tocht naar Heusden en terug.  Op 9 juli verzamelen de deelnemers zich op het…

De KBO in Berkel-Enschot organiseert een breed scala aan activiteiten voor ouderen. Een daarvan is een jaarlijkse fietstocht van ongeveer zestig kilometer. Dit jaar gaat de tocht naar Heusden en terug. 

Op 9 juli verzamelen de deelnemers zich op het binnenpleintje van winkelcentrum Eikenbosch. De groep heet Tempo 13, omdat men niet harder wil fietsen dan 13 kilometer per uur, zodat iedereen mee kan doen. Naast de jaarlijkse fietstocht organiseert KBO ook iedere week een kortere tocht: ieder dinsdag om 13.30 verzamelen bij de Jumbo.

Al fietsend kom je nog eens ergens

Al tientallen jaren actief
Louis Geerts regelt mede deze fietstocht. Hij vertelt, dat KBO al ruim twintig jaar deze fietstochten organiseert. ‘Het is gezellig en we zitten niet alleen maar op de fiets, maar sluiten deze dag af met een maaltijd bij Brasserie Valentijn.’ Meestal gaan er tussen de 15 en 20 mensen mee. Iedereen kan meedoen. Deze keer is de tocht langer dan anders, maar ‘we hebben de hele dag om heen en terug naar Heusden te fietsen. En we hoeven vanavond pas bij Valentijn te zijn. Dan sluiten er ook nog wat mensen aan, die vandaag niet mee konden fietsen, maar anders wel altijd present zijn.’

Bewegen is belangrijk
Je kunt natuurlijk ook gewoon thuisblijven en de krant lezen, maar dan mis je de gezelligheid van de fietstocht. Regelmatig bewegen doet een mens goed, vooral als de ledematen wat strammer worden. Er is een gezellige sfeer en iedereen kijkt uit naar een dag onderweg zijn op de fiets. Bovendien is Heusden een interessante plaats om te bekijken. Na een grondige restauratie van veertig jaar ligt de stad aan de Zuidelijke Waterlinie er weer spic en span bij. De hele stad en omgeving zijn dan ook een beschermd stadsgezicht. Op de fiets in Heusden heb je ook geen last van auto’s; die worden buiten de wallen op een parkeerplaats gezet.

Els van Oirschot
Sommige fietsers gaan al vele jaren mee op de jaarlijkse fietstocht. Els van Oirschot gaat voor de eerste keer mee: ‘Ik vind het fijn om een dag buiten te zijn en lekker te fietsen’.

Tekst: Jan van der Straaten
Foto: Bas Haans

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
[email protected]

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op