De Schakel
Bedrijf in beeld
Feestelijke opening; Leven en werken in Eikenhuys: ‘Een grote familie’

Ruim een half jaar geleden opende locatie Eikenhuys van De Wever haar deuren. In de maanden die volgden, namen steeds meer bewoners hun intrek in de zorgappartementen aan de Brevierstraat. Op 29 september vond de feestelijke opening plaats voor bewoners,…

Ruim een half jaar geleden opende locatie Eikenhuys van De Wever haar deuren. In de maanden die volgden, namen steeds meer bewoners hun intrek in de zorgappartementen aan de Brevierstraat. Op 29 september vond de feestelijke opening plaats voor bewoners, familie en medewerkers. Hoe bevalt het om in Eikenhuys te wonen en te werken? Bewoner Cees Smulders en samenwerker Loes Verstappen vertellen over hun ervaringen.  

Cees is meteen vrij duidelijk wanneer hem gevraagd wordt hoe het hem bevalt in Eikenhuys. ‘Vanaf dag één is het mij 100% bevallen,’ vertelt hij enthousiast. ‘Bij het kennismakingsgesprek heb ik duidelijk aangegeven dat ik wel graag iets te doen heb en niet achter de geraniums wil zitten.’ Hij pakt zijn telefoon erbij waarin een lijstje staat met klusjes waarbij hij helpt: groenten snijden in de keuken, helpen bij tafels dekken, koffie schenken, bardiensten draaien. En hij is verantwoordelijk voor “Eikenblad”, het huiskrantje van Eikenhuys met nieuws van en voor medebewoners. ‘Het zorgt ervoor dat ik het gevoel heb er echt bij te horen. Dat vind ik belangrijk. Ik zit vaak op dezelfde plek in het Grand Café. Vanuit daar heb ik mooi overzicht over alles en ontmoet ik veel andere bewoners. Ik praat tegen iedereen en iedereen weet wie ik ben!’

Een klik

Ook tussen samenwerker Loes Verstappen en Eikenhuys is er een duidelijke klik. ‘In het begin was het even wennen aan de nieuwe manier van werken,’ vertelt ze, ‘maar je merkt dat je meer en fijner contact hebt met de bewoners, maar ook met de medewerkers onderling. Het is hier knus en er zijn hier onder de bewoners al heel wat mooie vriendschappen ontstaan. We begonnen destijds met een nieuw zorgconcept op papier, maar je merkt nu dat het echt werkt. We vormen samen een echte leefgemeenschap.’

Eikenfamilie

Dat familiegevoel herkent Cees ook. ‘Je mag hier zijn wie je bent. Je voelt je hier gezien en welkom. Net als mijn eigen familie. Ik heb een hele goede band met de medewerkers en ook met mijn medebewoners. Ik zou liegen als ik zeg dat het mij hier niet bevalt.’ Tot slot van het interview vat hij het gevoel van saamhorigheid mooi samen: ‘Wij zijn de eikenfamilie.’

Tekst: Noortje de Kok

Foto: Bas Haans

[Fotobijschrift hoofdfoto] bewoner Cees Smulders en samenwerker Loes Verstappen vertellen over hun ervaringen

Manager dienstverlening Rudy Arts, clustermanager Anja Meeuwesen en Joyce Mozes, manager zelfstandige teams, proosten op de opening van Eikenhuys

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op