De Schakel
Bedrijf in beeld
Eten met gemak: ‘gewoon zoals we thuis koken’

Edwin en Marina Smits brengen dagelijks tientallen koel verse maaltijden bij klanten aan huis met het franchiseconcept Eten met Gemak. ‘De klant kan het gerecht zelf samenstellen en we werken met zo min mogelijk ongezonde e-nummers’, legt Edwin uit. Dagelijks rijdt hij…

Edwin en Marina Smits brengen dagelijks tientallen koel verse maaltijden bij klanten aan huis met het franchiseconcept Eten met Gemak. ‘De klant kan het gerecht zelf samenstellen en we werken met zo min mogelijk ongezonde e-nummers’, legt Edwin uit. Dagelijks rijdt hij met zijn bus rond om gerechten af te leveren in verschillende plaatsen: ‘eigenlijk alle gemeenten rondom de duinen’ ligt Marina toe.

Het duo sloot zich in september 2016 aan bij het concept. ‘Door mijn gezondheid was ik op zoek naar een andere uitdaging. We begonnen een webshop in biologische voeding, maar daardoor zat ik constant achter de computer’, zegt Edwin. Hij wilde graag onder de mensen komen en toen kwam Eten met Gemak op hun pad. ‘Het is ontzettend sociaal. Mensen zitten echt op je te wachten en je weet van iedere klant wel iets.’

Sociale controle
Voor Edwin gaat het namelijk niet alleen om het leveren van de maaltijden. ‘We hebben een controlerende functie. Soms kijken we in de koelkast of er niets over de datum is en laatst nog heb ik een klant geholpen om een tafelkleed goed neer te leggen.’ Marina vult hem aan: ‘we hebben ook klanten die ’s avonds opbellen omdat ze niet meer weten hoe de magnetron werkt. Het is fijn dat je die mensen dan kan helpen en meer kan doen dan alleen maaltijden bezorgen.’

Uiteraard draait het bij Eten met Gemak om de maaltijden. ‘En die zijn echt uniek. We werken met drie losse componenten waardoor de klant zelf kan kiezen.’ Zo kan je bij het soort vlees kiezen voor aardappelpuree en gekookte of gebakken aardappelen. ‘Je stelt als het ware zelf het gerecht samen.’ Op de lijst staan voor- hoofd- en nagerechten voor schappelijke prijzen. Voor 5,99 heeft een klant al een hoofdmaaltijd die hij of zij kiest uit een lijst die iedere week varieert. ‘En met de koude dagen op komst, hebben we lekkere wintergerechten zoals een stamppotje of snert.’

Houdbaarheid
De gerechten van Eten met Gemak worden in een centrale keuken gemaakt. Die maaltijden worden niet gepasteuriseerd, maar in de verpakking door gegaard: ‘om te voorkomen dat er bacteriën bijkomen.’ De gerechten zijn een week houdbaar en alles kan in de pan, oven of magnetron warm worden gemaakt.

Wie gebruik wil maken van Eten met Gemak, kan contact opnemen met Edwin en Marina Smits. ‘Van tevoren komen we even langs met de folder om kennis te maken en klanten zien vervolgens iedere week hetzelfde vertrouwde gezicht.’

Tekst: Annebelle Nooteboom
Foto: Bas Haans

Eten met Gemak
Edwin en Marina Smits
De Wouwerd 39
5071 VZ Udenhout
013- 82 00 954
smits@etenmetgemak.nl
https://www.etenmetgemak.nl/smits/

 

About the author

Related Posts