De Schakel
Schakelaars
Elke van Dommelen: Schakel in vernieuwing

Ze restyldede Schakel tot een hippe glossy, introduceerde de unieke Schakel Specials en streeft nog altijd naar mooier en meer! De Schakel zou de Schakel niet zijn zonder het aanvoerderschap van Elke van Dommelen. Een interview met een ambitieuze en…

Ze restyldede Schakel tot een hippe glossy, introduceerde de unieke Schakel Specials en streeft nog altijd naar mooier en meer! De Schakel zou de Schakel niet zijn zonder het aanvoerderschap van Elke van Dommelen. Een interview met een ambitieuze en vernieuwende voorzitter.

Toen je 25 jaar geleden als Bosschenaar in Berkel-Enschot kwam wonen, was dat best even wennen, vond je. Inmiddels lijk je je plekje hier helemaal te hebben gevonden. Je werkt als secretaris van zowel Sint Job als MHCBE, verzorgt de communicatie van BUBE (Business Club Udenhout-Berkel-Enschot), schrijft jaarlijks voor de carnavalskrant én bent ook nog eens voorzitter van de Schakel. Kortom, een volop ingeburgerd en actief lid van onze dorpsgemeenschap! 

‘Ik heb een hart voor ons dorp. Dat voelde ik sterk toen ik meewerkte aan het grote jubileumfeest “Berkel-Enschot 800-850”, zo’n zes jaar geleden. De verbondenheid van onze gemeenschap, dat is iets bijzonders. Bovendien heb ik enorm veel plezier met alle voorbereidingen gehad. Maar je weet hoe het gaat met die dingen: je werkt er samen maanden naar toe, hebt een knaller van een evenement, en het is zomaar weer voorbij. Dit wilde ik niet bij iets eenmaligs houden, leerde ik. Voorzitter worden bij de Schakel was het aanbod waar ik precies op zat te wachten! Samen met Ingrid Roets, met wie ik destijds vaker samenwerkte, ging ik het avontuur aan. Zij als hoofdredacteur en ik met zaken als marketing, communicatie en commercie in mijn portefeuille. Daarnaast heb ik nu ook mijn eigen marketing- en communicatiebureau en ondersteun ik studenten als coach bij Hogeschool Tio. Een lekker druk leven, daar word ik alleen maar productief van!’

 

Voorzitter van de Schakel ben je inmiddels zes jaar. Wat hebben de lezers daarvan kunnen merken?

‘Toen ik me bij het team aansloot, merkte ik dat de Schakel behoefte had aan vernieuwing. Ik houd van creativiteit en denk graag out of the box. Mijn uitdaging bij de Schakel: hoe maken we het blad verrassend, zonder dat het haar herkenbaarheid in het dorp verliest? Dat laatste is natuurlijk ook belangrijk. Laten we niet vergeten dat veel mensen waarde hechten aan de vertrouwde Schakel. Toch pleitte ik voor een restyling van het blad. Weg met de wekelijks dezelfde voorkant, er zijn zoveel leuke dingen (en mensen) in Berkel-Enschot om op de cover te zetten. Ook introduceerde ik de Specials, bijzondere edities die we zo nu en dan uitbrengen.’

 

Hoe zie je je toekomst bij de Schakel voor je?

‘Met de Schakel hoop ik onze Berkel-Enschotse lezers nog lang te inspireren. Het lijkt me mooi om eens bij te dragen aan een maatschappelijk initiatief, zoals een lokale “Dag van de Schoonmaak”. Wat mij betreft past dat goed bij de maatschappelijke functie die de Schakel heeft. En – hoe kan het ook anders – ik wil blijven vernieuwen, zowel op papier als online. Maar laten we vooral niet vergeten hoeveel we met de Schakel al hebben bereikt! Wanneer ik onze ervaringen deel met lokale bladen uit de regio, merk ik hoe ver we eigenlijk zijn. Week op week weten we met een enthousiast team de Schakel met mooie inhoud te vullen. Iets om echt trots op te zijn.’

 

Tekst: Sabine Doevendans

Foto: Bas Haans

 

 

 

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op