De Schakel
Bedrijf in beeld
EigenWijzer, Praktijk voor kind, jeugd & opvoeders

Jorieke van der Westen vindt dat ieder kind mag zijn wie die is. Kinderen, jongeren en ouders die even vastlopen en juist dat extra steuntje in de rug nodig hebben, helpt zij graag weer een beetje meer ‘eigen‘ én ‘wijzer‘…

Jorieke van der Westen vindt dat ieder kind mag zijn wie die is. Kinderen, jongeren en ouders die even vastlopen en juist dat extra steuntje in de rug nodig hebben, helpt zij graag weer een beetje meer ‘eigen‘ én ‘wijzer‘ te worden. 

De praktijk
In september 2014 is Jorieke, naast het werken als jeugd- en gezinswerker op een school, begonnen met haar praktijk vanuit een bovenkamer. Sinds juli 2019 is zij verhuisd en heeft nu een mooie, rustige en lichte praktijkruimte aan huis. Ze heeft verschillende opleidingen (PABO en pedagogiek) en cursussen gevolgd, waaronder een speciale pubercoach opleiding. Omdat zij tevens in het onderwijs werkt, kan Jorieke goed aansluiten op vragen van kinderen in verschillende leeftijden.

Thema’s
Vanaf 6 á 7 jaar tot en met de puberleeftijd, kunnen kinderen met allerlei (hulp)vragen bij EigenWijzer terecht. Het doel is om hen en ouders op weg te helpen; een steuntje in de rug te geven bij bijvoorbeeld: verminderd zelfvertrouwen, omgaan met fouten, de lat hoog leggen (mindset), maar ook de overgang naar de brugklas, oefenen van sociale vaardigheden en omgaan met emoties. Als KIES coach kan Jorieke kinderen ook ondersteunen als ouders gaan scheiden. Bij alle thema’s zijn de sessies laagdrempelig en kortdurend (gemiddeld tussen 3 en 8 keer).

Methoden
Jorieke maakt altijd een mix van verschillende werkvormen en oefeningen, afhankelijk van het kind en de vraag. ‘Er bestaan geen kant en klare oplossingen, dus zoeken we altijd samen naar de beste manier!’ Zo kan de methode van “De Coole Kikker” ingezet worden bij zelfvertrouwen en faalangst, krijg je inzicht in hoe een (sociale) situatie verloopt met behulp van Playmobile poppetjes, leer je je kwaliteiten kennen met het kwaliteiten- en talentenspel en uiteraard kan je er “gewoon“ bij kletsen of tekenen. Het meest schattige “middel” dat ingezet kan worden is toch wel Tinus de Labradoodle. In overleg is hij er soms gezellig bij en kan hij kinderen en jongeren helpen om te oefenen in stevig staan en grenzen aangeven (ervaringsgerichte weerbaarheidstraining). 

Waarmee zou jij geholpen zijn? Neem eens een kijkje op de website of Facebook en neem vrijblijvend contact op!

Tekst: Kelly Heijzelaar
Fotografie: Bas Haans

EigenWijzer-Praktijk voor kind, jeugd en opvoeders
Papiermolen 7
5057 AC Berkel-Enschot
06-11151057
info@praktijkeigenwijzer.nl
www.praktijkeigenwijzer.nl
Facebook

About the author

Related Posts