De Schakel
Nieuws
Een eigen huis voor MV Concordia

Niet alleen het maken van muziek, maar ook het realiseren van een eigen “clubhuis” stond de afgelopen jaren hoog op de agenda van muziekvereniging Concordia. Vorige week woensdag was het eindelijk zover: het Berkel-Enschotse Muziekhuis kreeg officieel een nieuwe eigenaar.…

Niet alleen het maken van muziek, maar ook het realiseren van een eigen “clubhuis” stond de afgelopen jaren hoog op de agenda van muziekvereniging Concordia. Vorige week woensdag was het eindelijk zover: het Berkel-Enschotse Muziekhuis kreeg officieel een nieuwe eigenaar.

Van alle jaren dat Dominique de Vet in het bestuur heeft gezeten, dat zijn er inmiddels vier, is het vinden van een pand voor de vereniging nooit van het verlanglijstje verdwenen. Sterker nog, een vaste ruimte is volgens De Vet van groot belang voor de toekomst van Concordia: ‘Voorheen verhuisden we van locatie naar locatie om te repeteren.’ Ook voor allerlei activiteiten, zoals een gezellige Sinterklaasavond, komt een gemeenschapsruimte goed van pas.
Volgens Concordia-lid en muzikant Astrid is ‘t Muziekhuis, dat vlak naast Boerderij Denissen te vinden is, een mooie gelegenheid voor de vele kinderen die bij de vereniging zijn aangesloten. ‘Niets is zo fijn als een vereniging in je eigen dorp’, vindt ze. ‘Ik betwijfel of mijn kinderen en ik, mee zouden verhuizen naar een locatie buiten Berkel-Enschot. Dat was voor iedereen lastig geweest.’

Champagne en confetti
Gelukkig waren de twijfels en tegenslagen van de laatste jaren woensdagavond niet meer aan de orde. Het was een mooi en emotioneel gebeuren voor de leden van Concordia. De flessen champagne werden ontkurkt en de confetti vloog in het rond. Met name voorzitter Lex Emmen werd uitgebreid bedankt en geprezen voor het harde werken en zijn vasthoudendheid. Voorheen was ’t Muziekhuis in bezit van de Gemeente Tilburg.

Niet alleen Concordia, maar ook andere verenigingen zijn welkom in het pand. Ook voor onder andere tekenlessen en de KBO moet je bij ’t Muziekhuis aan de Generaal Eisenhowerweg in Berkel-Enschot zijn.

Tekst: Sabine Doevendans
Foto: Bas Haans

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op