De Schakel
Van Berkelse Bodem
Eiersalade met groene kruiden

En zo is het weer al Pasen. De eieren zijn weer in grote getalen te vinden, zowel de chocolade als die van de kippen. Laat ik me hier maar beperken tot die van de kippen. Mijn ouders, maar ook mijn…

En zo is het weer al Pasen. De eieren zijn weer in grote getalen te vinden, zowel de chocolade als die van de kippen. Laat ik me hier maar beperken tot die van de kippen. Mijn ouders, maar ook mijn buurvrouwen hebben kippen, leuke beestjes die rondscharrelen in de tuin en hier en daar wat pikken. Altijd bedrijvigheid in je tuin en ze voorzien je planten van mest, gratis en voor niks. Maar wat natuurlijk het allerfijnste is, althans dat vind ik, dat je vaak lekkere verse eitjes hebt. Gelukkig kreeg ik afgelopen weekend weer een mooi doosje verse Zeeuwse eieren van mijn ouders.  Met die eitjes kan je de lekkerste dingen maken, zo ook een eiersalade een klassieker met Pasen.

Ik heb lekker veel kruiden staan op de moestuin, dus die kan ik daar mooi voor gebruiken. Zo heb ik bieslook, munt en peterselie geoogst van de tuin. Ik heb een basiseiersalade gemaakt, die je met van alles kan aanvullen zoals gerookte zalm, makreel, rauwe ham, eetbare bloemen enzovoorts. Voor ieder wat hij wil dus.

Ingrediënten voor 1 broodje eiersalade

1 ei

Paar takjes bieslook, peterselie en munt.

Peper

1 el volle Franse kwark

1 tl mayonaise

1 (afbak) kaiserbroodje

Kook het ei in zo een 12-14 minuten hard en laat dan schrikken en snijd in stukjes. Tijdens het koken van het ei kan je de kruiden fijn snijden en mengen met de kwark, mayonaise en beetje peper. Daardoor heen meng je de stukjes ei.

Het afbak kaiserbroodje heb ik doormidden gesneden en onder een tostiapparaat gelegd, zodat hij mooi hard is en streepjes heeft. Maar je kan ook een gewoon hard broodje gebruiken.

Verdeel de eiersalade over de twee broodhelften. Garneer eventueel nog met verse kruiden.

 

Fijne Paasdagen!
Eet smakelijk

Ellen de Visser

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op