De Schakel
Reportage
Ei, ei, ei – gezelligheid in de Pierenberg met Pasen

Op zaterdag 8 april staat een flinke groep kinderen te trappelen van ongeduld bij de Pierenberg in Heukelom. Ze hebben er zin in! Zenuwachtig giechelend, nieuwsgierig halsreikend en met samen geknepen ogen voor zich uitkijkend. Ze willen los, ze willen…

Op zaterdag 8 april staat een flinke groep kinderen te trappelen van ongeduld bij de Pierenberg in Heukelom. Ze hebben er zin in! Zenuwachtig giechelend, nieuwsgierig halsreikend en met samen geknepen ogen voor zich uitkijkend. Ze willen los, ze willen rennen, ze willen gaan. Dan klinkt eindelijk het verlossende ‘Drie… twee… een… Start!’. En daar gaan ze.

Op zoek naar een paasei! En wat liggen er een hoop. Mooie, gouden, stevige eieren liggen te fonkelen in de zon. Want ja in de middag werkt het zonnetje goed mee! Gelukkig zijn ze niet van chocolade. Al vinden sommige kinderen dat jammer. De oranje eieren zijn uniek, daar zijn er maar 5 van. Als je die vindt, ligt er een verrassing op je te wachten. De 6 paashazen hebben goed hun best gedaan de kinderen het niet te makkelijk te maken. De eieren worden verzameld in zelfgemaakte prachtige mandjes, soms in een puur functioneel plastic zakje en soms moeten de handen van mama of papa uitkomst bieden.

 

Het zoeken van de paaseieren wordt afgewisseld met spelletjes; zaklopen en touwtrekken. De hulp van ouders wordt door de kinderen opnieuw ingeroepen. Jassen en tassen worden aan de kant gelegd. Wie zouden er winnen bij de jongens tegen de meisjes of bij de kinderen tegen de ouders? Fanatiek zijn ze in ieder geval allemaal.

Speciale aandacht van Omroep Brabant

Stichting Jeugdwerk organiseert deze activiteit al 8 jaar voor kinderen uit Berkel-Enschot en omgeving. Zo’n 200 kinderen, verdeeld over 3 rondes zijn die dag naar de Pierenberg gekomen om deze vrolijke activiteit bij te wonen. De kaartjes waren dagen vooraf al uitverkocht. Ook het Brabants Buske van Omroep Brabant is deze gezelligheid voor jonge kinderen rondom Pasen niet ontgaan. Zij maakten opnames welke dezelfde dag nog te zien waren op tv.

Het is een succes, door zijn eenvoud wellicht. Maar bovenal hebben de kinderen genoten, samen met hun papa’s, mama’s, opa’s en oma’s en de paashazen natuurlijk niet te vergeten!

Tekst en foto’s: Simone van Zundert

 

About the author

Related Posts