De Schakel
Nieuws
Eeterij De Bron viert zilveren jubileum

Eeterij-Tapperij De Bron aan de Molenstraat bereikte 18 mei een mijlpaal. Hoewel het zilveren jubileum midden in de Corona-crisis valt, staan eigenaren Ronnie de Rooij en zijn wederhelft Brenda op creatieve wijze stil bij dit heugelijke feit. Maar hoe vier…

Eeterij-Tapperij De Bron aan de Molenstraat bereikte 18 mei een mijlpaal. Hoewel het zilveren jubileum midden in de Corona-crisis valt, staan eigenaren Ronnie de Rooij en zijn wederhelft Brenda op creatieve wijze stil bij dit heugelijke feit.

Maar hoe vier je het 25-jarig bestaan in deze verwarrende tijden met alle ingrijpende maatregelen? Een mooie uitdaging voor Ronnie en Brenda. ‘Sinds de deur van De Bron dicht moest, bezorgen we maaltijdschotels’, legt Ronnie uit. ‘Dat is ons én de klanten zo goed bevallen dat we daar, als we de zaak weer mogen openen vanaf 1 juni, mee doorgaan. In de afgelopen ‘Corona’-weken wisten we een nieuwe klantenkring aan te boren: mensen die graag bij ons een hapje willen komen eten.’

Livestream
Ronnie heeft nog een ander leuk nieuwtje: binnenkort gaat De Bron vanuit het Tapperij-gedeelte het publiek via een livestream op Facebook en YouTube op een bijzondere manier vermaken. Niemand minder dan Frans van der Meer (alias Ferry van de Zaande, de bekende pop met zijn zwaar, sappige Tilburgse accent), presenteert dan elke eerste zondagmiddag van de maand uitzendingen vanaf het podium in de horecazaak. Met medewerking van artiesten én de deejays van ‘De Platenbazen’. ‘Ze draaien, uitsluitend op vinyl, onder meer verzoeknummers uit de jaren tachtig en negentig’, vertelt Ronnie enthousiast. ‘Dus als je niet naar de kroeg wilt, kun je bij ons terecht voor een leuke invulling van de zondagmiddag.’

De Bron is eigentijdse horecazaak’

 Historie
Ronnie en Brenda begonnen in 1995 als feestcafé, maar door de jaren heen kreeg het verzorgen van maaltijden geleidelijk de overhand. Wie komt eten in Eeterij De Bron, kan kiezen uit tal van verschillende gerechten; met de enige echte Oostenrijkse schnitzel als specialiteit. ‘Onze menukaart is uitgebreid, die we regelmatig aanpassen’, aldus Brenda. ‘De schnitzels maak ik zelf. Lekker groot, mals, krokant en vers. Maar we bieden veel meer, waaronder heerlijke burgers en super steaks.’

Volgens Ronnie denken veel mensen bij De Bron nog steeds aan een uitgaanslocatie die vooral in trek is bij jongeren. ‘Maar dat is al minstens tien jaar niet meer zo’, benadrukt hij. ‘De jeugd is zeker welkom, maar de meeste jongeren gaan nu liever naar festivals of thuis chillen. We zijneen eigentijdse, gezellige horecazaak met een duidelijk doel: we willen het al onze gasten zo goed mogelijk naar de zin maken.’

Eeterij de Bron
Molenstraat 2,
5056 JC Berkel-Enschot
013 533 5180
www.cafedebron.nl

Tekst: Stefan Latijnhouwers
Foto: Bas Haans

 

 

 

 

About the author

Related Posts