De Schakel
Bedrijf in beeld
Eetcafé Vos: ‘een goede hap voor een kleine prijs’

Een eigen eetcafé: het idee spookte al jaren door het hoofd van Ad van Opstal, ‘dus nu hebben we de stap gewoon gezet.’ Chef-kok Marc Kemmeren tovert iedere dinsdag, woensdag en donderdag ‘een goede hap voor een kleine prijs’ op…

Een eigen eetcafé: het idee spookte al jaren door het hoofd van Ad van Opstal, ‘dus nu hebben we de stap gewoon gezet.’ Chef-kok Marc Kemmeren tovert iedere dinsdag, woensdag en donderdag ‘een goede hap voor een kleine prijs’ op tafel. Dit alles in dans- en partycentrum Van Opstal onder de naam Eetcafé Vos in het Burgemeester Brendersstraatje.

De eerste dag bleek het meteen een groot succes. ‘Alle tafels zaten vol en de reacties waren zo positief. Dat geeft een euforisch gevoel.’ Ad zit inmiddels al vier jaar, samen met zijn zus Monique, in het dans- en partycentrum. Ad regelt de feesten en partijen en Monique zorgt dat de danslessen goed verlopen. ‘Het idee voor een eetcafé lag er al jaren, maar het kwam er niet van. Op het strand op vakantie zei ik tegen mijn vrouw: ik heb een idee, ik ga het gewoon doen.’

Drijvende krachten
Het concept is simpel: een simpele, verzorgde hap voor een kleine prijs. ‘Dat alles met eerlijke, verse producten en aandacht voor de opmaak van het gerecht: dat waarderen mensen’, zegt chef-kok Marc. Samen met Ad is Marc de drijvende kracht achter het idee. ‘Ad vindt het leuk om een feest te organiseren en ik om gerechten te maken.’ Het maken van gerechten deed hij voorheen vooral tijdens feesten en partijen.

Voor Marc is het wel even wennen, maar hij heeft veel ervaring binnen zijn vak. ‘Je moet snel reageren, maar ik kan er veel creativiteit in kwijt. Het is echt een passie: vroeger stond ik op mijn acht al bij ons moeder achter het fornuis.’ Die passie voor horeca deelt Ad met hem ‘op mijn tiende kroop ik al op een kratje om bier te tappen, maar ik ben geen kok: dat is echt het terrein van Marc.’

Voor ieder wat wils
Op de menukaart van het eetcafé staan vier simpele hoofdgerechten onder de tien euro. ‘We kregen ook reacties van mensen die zeggen: daar kan ik thuis bijna niet voor eten’, zegt Ad. De kaart is klein om de prijs laag te houden en niet met een overschot aan producten te zitten. ‘We willen de kaart regelmatig vernieuwen, maar zorgen dat er voor ieder wat wils tussen zit.’

Dit alles doen zij onder de naam Vos. ‘Dat is een afkorting die al van oudsher voor de dansschool wordt gebruikt.’ Die naam is vanzelf ontstaan onder leden van de school. ‘Kom we gaan naar de Vos, zeiden leerlingen vaak. Dat vond ik een leuk element om terug te laten komen in het eetcafé. Maar je ziet dat er alweer leuke en grappige variaties ontstaan. Een van de gasten dacht dat het een afkorting was voor ‘van ons samen’’, lacht Ad.

Een kleine Korte Heuvel in de Brendersstraat
Het droomidee van Ad? ‘Een kleine Korte Heuvel in Berkel-Enschot, hoe mooi zou dat zijn? We hebben in het dorp geen centrale plek met horecagelegenheden en ik denk dat de horeca elkaar zo juist kan versterken. Een leuke plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten.’ Op korte termijn ziet Ad het nog niet gebeuren, ‘maar ik denk wel dat het erin zit.’

Tekst: Annebelle Nooteboom
Fotograaf: Bas Haans

About the author

Related Posts