De Schakel
Nieuws
Eerste bewoners Winkelcentrum Koningsoord zijn er klaar voor!

Ad en Maria van Rijen zullen als één van de eerste mensen hun intrek nemen in een prachtig nieuwbouw appartement boven de winkels in het Koningsoord pand. Zij hebben veel zin om hun ‘nieuwe leven‘ te starten in Berkel-Enschot.   Nieuwe…

Ad en Maria van Rijen zullen als één van de eerste mensen hun intrek nemen in een prachtig nieuwbouw appartement boven de winkels in het Koningsoord pand. Zij hebben veel zin om hun ‘nieuwe leven‘ te starten in Berkel-Enschot.  

Nieuwe start
Maria is 85 jaar en haar man Ad mag binnenkort zijn 90e verjaardag vieren. Ze zijn al 63 jaar getrouwd en hebben altijd in Tilburg gewoond. Zo kwiek als ze mentaal nog zijn, zijn ze fysiek wel hulpbehoevender. Hun dochter Monique, die zelf in Berkel-Enschot woont, neemt deze mantelzorg met liefde voor haar rekening. Een beetje dichterbij elkaar wonen en ook Monique daarmee te ontlasten zou wel prettig zijn. Daarom besloten Ad en Maria naar Berkel-Enschot te verhuizen. 

Verhuizen
Na 19 jaar in een appartement in het Wandelbos te hebben gewoond, betrekken zij per 1 oktober  een gloednieuw appartement boven de winkels in Berkel-Enschot. Maria kijkt erg uit naar Koningsoord; ‘ik denk dat het daar heel gezellig gaat worden, je kunt contact zoeken met elkaar, een praatje maken in de binnentuin of even naar de winkels wandelen‘. Ook Monique denkt dat het socializen met de vooral oudere bewoners daar een aanwinst zal zijn. Ad moest even wennen aan het idee, ‘een oude boom moet je niet verplaatsen‘ zegt hij lachend. Maar toen hij het eenmaal zag, kon hij alleen maar ‘wauw!’ zeggen. 

Van alles te beleven
Het uitzicht vanuit het appartement is niets minder dan prachtig te noemen, vanaf het balkon kijken zij uit op het klooster, op de mooie grote oude eik in het weiland en op wat straks het  “evenementenpleintje“ wordt. Nu is het nog vooral “bouwdrukte”, maar van de bedrijvigheid die een nieuw winkelcentrum en dorpshart straks met zich meebrengt, zal het echtpaar met volle teugen gaan genieten. Maria vertelt dankbaar dat er in het Tiwos welkomstpakket een bon van restaurant Hemels zat voor een kopje koffie met appeltaart; ‘een heel vriendelijk gebaar!’ Sinds de sleuteloverdracht op 17 september weet Maria het zeker: ‘dit is echt een paleisje voor ons’.

Tekst: Kelly Heijzelaar
Foto: Bas Haans

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op