De Schakel
Nieuws
Kersttocht 2023: Een zacht verlichte stoet door de donkere straten van Berkel

De kersttocht van zaterdag 16 december 2023 bracht behoorlijk wat mensen op de been. Rond de klok van 17.00 uur dromden jong en oud samen voor de ingang van de St. Willibrorduskerk. Zodra de kerkdeuren zich openden, stroomden de wandelaars…

De kersttocht van zaterdag 16 december 2023 bracht behoorlijk wat mensen op de been. Rond de klok van 17.00 uur dromden jong en oud samen voor de ingang van de St. Willibrorduskerk. Zodra de kerkdeuren zich openden, stroomden de wandelaars naar binnen om de verschillende kerststallen in de kerk te bewonderen. Een dirigente toornde hoog boven het altaar uit en zorgde er samen met de muzikanten van Harmonie Concordia voor dat de kerk zich vulde met de noten van verschillende kerstklassiekers.

Puzzeltocht

Al meezingend met de muziek verlieten de wandelaars de kerk, alwaar zij een puzzeltocht ontvingen. Langs de route waren 13 letters verstopt die samen een woord vormden. Opletten geblazen, dus! Iedereen ging naarstig op zoek en vol blijdschap werd er gereageerd als er weer een letter werd gespot tussen een kerstboom of bij een koor. Toen enkele letters duidelijk werden, begonnen fanatiekelingen al te puzzelen met de letters. Ze maakten immers kans op een cadeaubon van Primera.

Traktaties

De slinger van wandelaars vervolgde zijn weg langs de verschillende koren die vol overgave kerstliederen ten gehoor brachten. Er werden vrolijk draaiende lampjes uitgedeeld aan de kinderen. Samen met de wandelaars die al lampjes bij zich droegen, zorgde dit voor een zacht verlichte stoet door de donkere straten van Berkel.

De versiering onderweg dompelde de tocht in een gezellige winterse sfeer. De route liep langs houten kerstengelen, vuurkorven, levende kerstbomen en er waren tuinen omheind met reusachtige verlichte kerstzuurstokken. Het gezelschap genoot van kerstkoekjes, -kransjes en warme glühwein die werden uitgedeeld.

Kerstgevoel

Compleet met klompen en al fluitend op hun kazoo begroette een boerenmannenkoor de wandelaars. Er werd gezellig meegedeind en meegeklapt. De weg vervolgde naar de Trappistinnentuin waar je even in de huid kon kruipen van een Jozef, een Maria, een schaap of kindeke Jezus door een foto te maken in de kerststal. Het ophangen van een kerstwens in een wensboom maakte het kerstgevoel compleet.

De kersttocht eindigde bij Koningsoord waar iedereen werd getrakteerd op een Winterglow geprojecteerd op de gevel van Koningsoord. Op het winkelcentrum waren allerlei kerstaanbiedingen uitgestald op de kerstkramen voor de winkels. Wat een gezellig samenzijn was het tijdens de kersttocht van 2023, op naar kerst!

Klik hier voor nog veel meer foto’s 

Tekst: Simone van Zundert – Stokkermans
Foto: Ad Oerlemans

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op