De Schakel
Reportage
Een nieuwjaarsreceptie waar je naar uitkijkt

Nieuwjaarsrecepties hebben in de loop der jaren een ware metamorfose ondergaan. Was er eerst sprake van het overbrengen van goede wensen aan de directie of bestuur van een bedrijf/ vereniging, tegenwoordig zijn de nieuwjaarsrecepties uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats van mensen,…

Nieuwjaarsrecepties hebben in de loop der jaren een ware metamorfose ondergaan. Was er eerst sprake van het overbrengen van goede wensen aan de directie of bestuur van een bedrijf/ vereniging, tegenwoordig zijn de nieuwjaarsrecepties uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats van mensen, die het nieuwe kalenderjaar op een informele wijze met anderen willen inluiden. De rol van de directie of bestuur is teruggebracht tot een welkomstwoord, een korte terugblik en vooruitkijken. Ook bij de KBO Berkel-Enschot is de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie uitgegroeid tot een bijeenkomst, waarbij de leden elkaar in ongedwongen sfeer het beste toewensen.

Een levendige receptie
Dat de KBO Berkel-Enschot een bloeiende vereniging is, waarbinnen senioren (vijftig+) zich thuis voelen, is evident gelet op de vele leden die gebruik maken van de vele faciliteiten die de KBO zijn leden biedt. Lezingen, cursussen, sportactiviteiten, de zomerschool, de uitstapjes, e.a. verheugen zich al jaren in een grote belangstelling.

De kerstviering en de nieuwjaarsreceptie vormen daarop geen uitzondering. Zo’n 250 leden (veel meer konden er niet in bij De Druiventros) die de nieuwjaarsreceptie bezochten, bewezen dat saamhorigheid en gezelligheid hand in hand gaan bij de KBO Berkel-Enschot. 

Geen formeel handen schudden of loze wensen, maar welgemeende hartelijkheid en betrokkenheid maakten de nieuwjaarsreceptie van de KBO Berkel-Enschot tot een levendige bijeenkomst. De begroetingen werden vergezeld van een traditioneel driemaal kussen. Met een bourgondisch glas in de hand werden na afloop van het onontkoombare officiële gedeelte de al eerder uitgesproken nieuwjaarswensen nog eens sterk benadrukt.

Een officieel tintje
Natuurlijk hoort bij een nieuwjaarsreceptie ook een beperkt officieel gedeelte. En het moet gezegd: de organisatoren -lees de leden van de werkgroep- zijn erin geslaagd het formele gedeelte toch informeel te houden. De inbreng van Willem Bruggeling (piano), Loes Westgeest en voorzitter Leo de Graaf paste uitstekend bij het informele karakter.

Loes benadrukte in haar jaarlijkse bijdrage dat ouder worden leuk kan zijn. ‘Je hoeft er niets voor te doen, het gaart vanzelf. Ondanks de digitale ontwikkelingen, het onthouden van pincodes en de relatieve ingewikkeldheid van het bemachtigen van een treinkaartje is ouder worden geen issue. Ouder worden is leuk, met de KBO als toverspreuk’, aldus Loes Westgeest.

Leo de Graaf ontkwam uiteraard niet aan even terugkijken, maar blikte vooral vooruit. Anny van Gool kreeg de credits voor haar inspanningen m.b.t. de vernieuwde website. Leo verwelkomde tevens het 1700e(!) lid van de KBO Berkel-Enschot. Het eerste hoogtepunt in 2020. Een beter bewijs voor het bestaansrecht van de KBO Berkel-Enschot is er niet.

Lid worden? Bel 013 2035723 of ga naar de website www.kbo-berkelenschot.nl of  email naar info@kboberkelenschot.nl

Tekst: Jan Harting
Foto: Peter Timmermans

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op