De Schakel
Nieuws
Een beeldig initiatief

Sinds vorige week kijkt de heilige Theresia van Lisieux uit op ons marktplein. Zij is de vervangster van de heilige Benedictus. Zijn beeld werd door de zusters trappistinnen meegenomen toen zij verhuisden van Koningsoord naar Oosterbeek. Logisch, want Sint Benedictus…

Sinds vorige week kijkt de heilige Theresia van Lisieux uit op ons marktplein. Zij is de vervangster van de heilige Benedictus. Zijn beeld werd door de zusters trappistinnen meegenomen toen zij verhuisden van Koningsoord naar Oosterbeek. Logisch, want Sint Benedictus is een van de grondleggers van het kloosterleven. Maar hij liet een leegte achter.

Buurtbewoner Wil Pigmans wilde de nis aan het gezondheidscentrum dan ook graag opvullen. Een zoektocht door het hele land leidde niet tot een grote Benedictus, maar wel tot een kleiner Theresiabeeld. Met hulp van de dorpsraad, die dit soort initiatieven graag ondersteunt, werd het mooie beeld geplaatst.

 

Wie was Theresia van Lisieux?

Thérèse Martin, Theresia van het kind Jezus of in de volksmond de kleine Trees is een populaire heilige. Net als de trappistinnen was ze slotzuster. Ze leidde een teruggetrokken bestaan en stierf in 1897 als 24-jarige aan tbc, volkomen onbekend. Tijdens haar leven had ze echter wat moeten opschrijven over haar eigen spirituele ontwikkeling. Eenmaal gepubliceerd werden die aantekeningen een wereldwijde bestseller. Die lieten een kleine mens zien die haar uiterste best deed in de dingen die ze moest doen. Daarin slaagde ze vaak niet, maar dan probeerde ze het gewoon weer. Dat was een herkenbaar voorbeeld voor veel mensen. Ook voor ons?

Tekst: Frits Hendriks

Foto: Dorpsraad 

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op