De Schakel
Reportage
Ducati Streetfighter, één brok kracht       

De één is verliefd op een Harley Davidson, de ander zweert bij een Japanner als Honda of Yamaha, maar liefhebbers van een Ducati vallen vooral voor de techniek, de bouw van de motor, het unieke geluid en de opvallende kleuren…

De één is verliefd op een Harley Davidson, de ander zweert bij een Japanner als Honda of Yamaha, maar liefhebbers van een Ducati vallen vooral voor de techniek, de bouw van de motor, het unieke geluid en de opvallende kleuren met name rood.  Ducati is een passie, een lifestyle. Dorpsgenoot Ton Robben is één van de bestuursleden van Ducati Club Nederland (DCN), regio Midden Zuid. Met ca 3.700 leden in Nederland is DCN één van de grootste motorclubs in de Benelux. Afgelopen zondag streken er ongeveer 225 leden neer bij Boerderij Denissen tijdens de Ducati Streetfighter Day.

In Nederland heeft de Ducati Club 7 regionale trekpleister cafés, waar Boerderij Denissen er één van is. Thema voor deze dag was het model Streetfighter. Een type motor dat alles biedtwat Ducati Superbikes legendarisch heeft gemaakt. Een superkrachtige motor, aparte ophanging, en spectaculaire achterkant.

Streetfigher Day
De Streetfighter stond op deze zondag in het middelpunt van de belangstelling. De eigenaren geven vaak veel geld uit aan een Ducati; ze sleutelen, voegen elementen toe en perfectioneren hun bikes. Voor iedereen die neerstreek bij Boerderij Denissen om niet alleen uit te rusten, maar ook elkaars bike te bewonderen. Alle deelnemers aan de dag kozen de mooiste Ducati Streetfighter.

Dit jaar is het de elfde keer dat de dag in regio Midden Zuid wordt georganiseerd. Tussen 10 en 3 uur ‘s middags konden de Ducatisti’s, zoals de liefhebbers van de Ducati motoren ook genoemd worden, genieten in het zonnetje op het terras, een drankje en hapje en daarna de bikes bewonderen. Het rijden door de oprijlaan is natuurlijk uniek, en links en rechts stonden de Ducati’s opgesteld. Er waren opvallend veel prachtige rode varianten te zien. 

Wereldclub
Niet alleen in Nederland maar ook in de wereld zijn leden verenigd in Ducati Clubs. Leden ontmoeten elkaar op diverse plekken in binnen- en buitenland. Zo is er in juli de World Ducati Week in Misano (Italië) of is er een Ducati toertocht in de Noordkaap. De Ducatisti’s kunnen hun hart ophalen met merchandise, races, toertochten en een mooi clubblad.

Ton Robben was hij zeer te spreken over de opkomst. In het aangename weer en het zomerse zonnetje stonden de motoren prachtig te blinken.

Tekst: Elke van Dommelen
Foto: Rob Schalken

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op