De Schakel
Bedrijf in beeld
Dorpswinkel Hobby-Mix voor dieren in een nieuw jasje

Aandacht voor baas en beest Als hond Missy mag kiezen waar ze naartoe wandelt, dan is dat rechtstreeks naar Hobby-Mix voor dieren in de St. Willibrordstraat. De laatste meters trekt ze ongeduldig aan de riem, totdat het deurbelletje klinkt en…

Aandacht voor baas en beest

Als hond Missy mag kiezen waar ze naartoe wandelt, dan is dat rechtstreeks naar Hobby-Mix voor dieren in de St. Willibrordstraat. De laatste meters trekt ze ongeduldig aan de riem, totdat het deurbelletje klinkt en ‘haar snoepwinkel’ opengaat. De dierenwinkel van Gerda (57) en André Ligtvoet (59) is al meer dan 50 jaar dé specialist op het gebied van huisdieren in Berkel-Enschot en omstreken.

Vandaag op 18 mei 1965, precies 57 jaar geleden, openden Ad en Anny van Os de winkel. Als enige van de vier kinderen heeft Gerda de winkel omarmd. ‘Wat hebben we niet verkocht’, lacht Gerda als ze aan de beginjaren terugdenkt: ‘tuingereedschap, land- en tuinbouwzaden, kunstmest, bloemzaden, zomergoed en kerstbomen. Al snel begonnen we met hondenvoer als bijproduct.’ Gerda werkt al vanaf haar 17e in de winkel en André is, naast zijn baan als beroepsmilitair, sinds 1988 achter de schermen actief. In 2006 hebben ze de winkel overgenomen en werd duidelijk de keuze gemaakt voor een dierenspeciaalzaak. Van heinde en ver komen mensen naar Hobby-Mix voor deskundigheid, eerlijk advies, service en de kwaliteit van de natuurlijke diervoeding, dierbenodigdheden en accessoires. Maar zeker ook voor de gezelligheid, want Gerda is een dorpsmens en heeft altijd een luisterend oor en aandacht voor baas en beest.

Dorps karakter

De verbouwing van de dierenspeciaalzaak is na zes maanden eindelijk klaar! De mooie Engelse en landelijke stijl past bij het dorpse karakter van de winkel. De etagère met seizoensproducten, de pastafel, de medicijnkast en de toonbank met de originele ‘Berkel’ weegschaal zijn opvallende interieurobjecten die warmte en ambacht uitstralen.

‘Tijdens de gehele verbouwing zijn we altijd opengebleven en klanten hebben de gevel en het 120 m2 winkeloppervlak zien veranderen’, vertelt Gerda enthousiast. ‘Aanleiding was het verduurzamen van het pand met zonnepanelen en dubbelglas’, legt André uit. ‘We hebben bovendien meer ruimte gecreëerd door de inrichting om te gooien en een andere looproute.’ Het assortiment is hetzelfde gebleven en dat is voor ieder huisdier zeer uitgebreid! ‘We streven ernaar om zo natuurlijk mogelijk dierenvoer aan te bieden, voor zowel droog-, nat- als diepvriesvoer. Onze filosofie is dat we willen weten waar de producten vandaan komen en dat de samenstelling ervan zuiver is. Met het Zweedse merk Bozita waren we voorloper, maar ook Carnis en Happy Dog zijn favoriete merken. Qua dierbenodigdheden hebben we van ieder product niet vijf dezelfde, maar vijf varianten op voorraad. Voor ieder huisdier wat wils.’

Team

Van dinsdag t/m zaterdag staat het team van Hobby-Mix voor u klaar: Nathalie Verhaeren is al 10 jaar twee dagen in de week een vertrouwd gezicht en nichtje Drawde Ligtvoet helpt sinds 5 jaar één dag in de week in de winkel, soms in gezelschap van haar dochtertje Saga (9 maanden). ‘We zijn trots op ons concept wat we nu in een nieuw jasje gestoken hebben en zien u graag in de winkel’, besluit Gerda.

 

CADEAUBON 5,-
Knip de bon uit De Schakel
van week 20, 18 mei 2022

 

 

Tekst: Ingrid Roets

Foto: Bas Haans

Vlnr: Gerda en André Ligvoet, Drawde Ligtvoet en Saga en Nathalie Verhaeren

 

Hobby-Mix voor dieren

St. Willibrordstraat 6

5056 HV Berkel-Enschot

013-5331689

info@hobbymixvoordieren.nl

www.hobbymixvoordieren.nl

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op