De Schakel
Nieuws
Dorpswethouder Van Asten legt tegel met Gouden Ster

Winkelgebied Koningsoord in Berkel-Enschot heeft woensdag 12 april de Gouden Ster, het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) ontvangen. Dat keurmerk omvat behalve een certificaat waarmee de status wordt bekrachtigd, ook een fraaie stoeptegel.…

Winkelgebied Koningsoord in Berkel-Enschot heeft woensdag 12 april de Gouden Ster, het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) ontvangen. Dat keurmerk omvat behalve een certificaat waarmee de status wordt bekrachtigd, ook een fraaie stoeptegel. Die werd met elan gelegd door Maarten van Asten, dorpswethouder van Berkel-Enschot.

‘Hij is binnen’, zei Van Asten terwijl hij de tegel in de hoogte stak. Hij voegde daar meteen het woord ‘trots’ aan toe. Natuurlijk is de gemeente trots op het behalen van zo’n eervolle kwalificatie maar “trots” mogen, volgens hem, vooral de mensen van Koningsoord zijn, die het samen voor elkaar hebben gekregen. Overigens sluit dat ‘samen voor elkaar’, volgens Van Asten, weer naadloos aan bij het thema van het akkoord ‘22/’26 in de gemeente Tilburg: samen “Meer Voor Elkaar’.

Van Asten liet zich door de regen niet storen en legde tegel als een volleerd stratenmaker. Hij nam daarna nog eens het woord en verwees in het bijzonder naar Mariëlle van Hamond van Kapper & Co. ‘Meer dan tien jaar inzet van haar is beloond.’ Patrick van den Brink van het CCV onderstreepte het draagvlak waarop de Gouden Ster is gestoeld. ‘Het is geen eindpunt maar een punt van inspiratie en motivatie om met elkaar door te gaan. Het is mensenwerk, mooi dat zoveel geledingen er hun schouders hebben ondergezet. Sociale controle betekent er voor elkaar zijn.’

Om voor het certificaat in aanmerking te komen, heeft de KVO-werkgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van gemeente, politie, brandweer, winkeliers en het CCV, tal van veiligheidsstappen gezet in Koningsoord. ‘Veiligheid is niet alleen voor winkeliers en bewoners van immens belang maar ook voor de vele bezoekers van Koningsoord. We hadden aanvankelijk vijf sterren en nu is de gouden ster behaald met de laatste audit’, aldus de centrummanager Jan Massuger. Hij geeft aan dat de winkeliers en andere betrokkenen ‘heel content’ zijn met de KVO-waardering. ‘Voor ons moderne winkelgebied is zo’n kwalificatie vanzelfsprekend.’ Binnenkort worden er op de invalswegen naar Koningsoord nog verbodsborden geplaatst voor bromfietsen en scooters. ‘Veiligheid op alle niveaus’, onderbouwt de centrummanager die stap.

Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) voor winkelgebieden of bedrijventerreinen helpt de betrokken partijen gezamenlijk afspraken te maken om overlast, criminaliteit en onderhoud in hun gebied aan te pakken. De veiligheidsproblemen worden in kaart gebracht, oplossingen gezocht en maatregelen genomen.

Tekst: Redactie
Foto: Bas Haans

Van links naar rechts:

Geert Denissen (Jumbo)

Patrick van den Brink (CCV)

Brian Thomassen (Wijkagent)

Bas Visser (Brandweer)

Hans Mutsaers (Keurslager)

Jan Massuger (Centrummanager)

Wethouder Maarten v. Asten

Mariëlle van Hamond (Kapper&Co)

Chantal van Raak Gemeente Groen

Janna Kuiper Gemeente, wijkregisseur

Rene Nouwens (KVO)

Herald Verhagen (VVE)

 

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op