De Schakel
Nieuws
Dorpsraad krijgt enthousiaste nieuwe voorzitter

Henk Denissen geeft met veel vertrouwen het stokje over aan Tineke Donga-Freling als nieuwe voorzitter van de Dorpsraad. ‘Ik ben blij dat er een goede en volledige Dorpsraad staat die enthousiast en betrokken is’, zegt hij. Tineke vult hem aan:…

Henk Denissen geeft met veel vertrouwen het stokje over aan Tineke Donga-Freling als nieuwe voorzitter van de Dorpsraad. ‘Ik ben blij dat er een goede en volledige Dorpsraad staat die enthousiast en betrokken is’, zegt hij. Tineke vult hem aan: ‘ik kan niet ineens Henk zijn, maar met een goed team heb ik er alle vertrouwen in.’

Voor Henk was het even schrikken op 17 november, een dag nadat hij officieel het voorzitterschap had neergelegd. ‘De telefoon was stil en ook op de mail bleef het rustig’, lacht hij. Dat was even wennen want in totaal heeft hij zich 16 jaar ingezet voor de belangen van Berkel-Enschot. Dit deed hij als lid en later als vicevoorzitter van de Dorpsraad. In die tijd zijn er veel hoogte- en dieptepunten voorbijgekomen.

Een voorbeeld daarvan is het proces naar een deels nieuwe Dorpsraad eerder dit jaar. ‘We zagen aan de hoeveelheid reacties dat de Dorpsraad echt meer leeft onder de mensen.’ Ook de ontsluiting van Berkel-Enschot was de afgelopen tijd een belangrijk onderdeel op de agenda van de Dorpsraad. ‘Het is bijzonder dat we alle neuzen dezelfde kant op hebben gekregen.’

Inzet voor dorpen
Al met al kijkt Henk met veel plezier terug, maar hij is zeker niet van plan om stil te gaan zitten. Als betrokken bewoner wil hij zich nu op gemeentelijk niveau inzetten voor de wijken en dorpen in Tilburg. ‘Vanuit de politiek is er weinig interesse en aandacht voor de dorpen en wijken. Ik denk dat daar nog veel te halen valt.’ Hij zet zich in als vrijwilliger voor Lijst Smolders en hoopt dit na de verkiezingen ook als raadslid te kunnen doen.

Henk heeft veel vertrouwen in de nieuwe voorzitter van de Dorpsraad. In februari is zij begonnen als lid van de Dorpsraad met de aandachtsgebieden zorg en welzijn. Het zijn onderwerpen die dichtbij Tineke liggen: zij heeft als jurist in de gezondheidszorg gewerkt. ‘Na mijn pensioen wilde ik heel graag iets betekenen voor mijn eigen omgeving.’ Zij werd uitgenodigd voor een ‘snuffelstage’ om te proeven hoe het is.

Nieuwe voorzieningen
Met veel plezier begon zij 17 november aan haar voorzitterschap. ‘Henk had al gewaarschuwd dat het druk zou worden, dat klopte.’ Terwijl Henk geen belletjes kreeg, stond de telefoon van Tineke roodgloeiend. Geen probleem voor Tineke want zij heeft er veel zin in.

‘Ik hoop bij alle leden het goede naar boven te halen en ik wil me concentreren op wat de mensen uit Berkel-Enschot willen.’ Volgens haar betekent dat op korte termijn dat de Dorpsraad de voorzieningen in de gaten moet houden. ‘Er komen veel nieuwe bewoners en oudere bewoners bij. We moeten alert zijn op deze veranderingen.’ Tineke hoopt dat de Dorpsraad op deze voet verder kan en de belangen van bewoners bij verschillende partijen goed kan behartigen.

Tekst: Annebelle Nooteboom
Foto: Peter Timmermans

About the author

Related Posts