De Schakel
Reportage
Dorpsquiz zet dorp op stelten

De dorpsquiz is wederom bejubeld. Met 2022 deelnemers en het drukbezochte feest in de Kraanpoptent aan de Hoolstraat, kan de organisatie met trots terugblikken op een geslaagde vierde editie. Van de 94 teams bleek Lijst 5 uiteindelijk de meeste vragen…

De dorpsquiz is wederom bejubeld. Met 2022 deelnemers en het drukbezochte feest in de Kraanpoptent aan de Hoolstraat, kan de organisatie met trots terugblikken op een geslaagde vierde editie.

Van de 94 teams bleek Lijst 5 uiteindelijk de meeste vragen goed te hebben en mocht voor de 2ekeer in de jonge historie van het evenement op het podium de wisseltrofee in ontvangst nemen. Ze kregen goedkeurende blikken van een barstensvolle feesttent, want ook dit jaar was het weer een hele uitdaging om de juiste antwoorden te verzamelen. Zoeken op google, facebook, of parate kennis waren niet toereikend om alle 485 antwoorden te achterhalen. Daarom was het ook nodig om ter plekke te gaan zoeken. Zo werden het kunstwerk bij de entree van het sportpark aan de Generaal Eisenhowerweg, de Berkels kerk en het schaapje in de wijk waar voorheen de fabriek van Harry Jurgens stond, pleisterplekken waar deelnemers begerig zochten.

Stoelendans
Ook op het Wilhelminaplantsoen was het een drukte van jewelste. Elk team moest voor achten hier zijn met een stoel. Later bleek dat de opdracht een enorme stoelendans was. Dat je niet met twee personen in een strandstoeltje past, gaf hilariteit alom.

De doe-opdrachten zette het dorp op stelten. Prinsen en prinsessen liepen door de straten. De bewoners van Torentjeshoef vroegen zich af of de vogeltrek bij hun eindigt, want er werden voor hun deur bijna honderd vogelhuisjes gehangen. Bij strandbad Rauwbraken werden evenzoveel zandkastelen gebouwd en bij Mie Pieters tuurden mensen met een verrekijker naar boven.

Moeilijk
In de feesttent werden heel wat vragen nog eens doorgenomen. Wat hadden jullie bij die vraag van het bushokje en hoe heette de oude “Copacabana” aan de Bosscheweg rond 1965? Maar de meest gehoorde stelling was dat het dit jaar weer verdomde moeilijk was. Dat blijkt ook wel uit de uitslag. Want van de 600 te behalen punten had winnaar Lijst 5 er uiteindelijk 409 binnengesleept. En team Gin Gezeik, de winnaar van vorig jaar wist met 364 punten de 6deplaats te behalen. Op de 2eplek eindigde team Doeltreffend met 376 punten.

Klik hier voor het Fotoalbum van de Dorpsquiz 2018

Tekst: Ellen van Slooten
Fotografie: Bas Haans

Fotobijschrift:
De Organisatie van de Dorpsquiz v.l.n.r.:
Thorwald van de Ven, Marnick van den Brand, Astrid Frijters, Joost de Beer, Tim Vugs, Aniek Vugs, Patricia Wouters, Jeanette Vrinds.

Niet op de foto: Koen Wouters, Peter de Rooij, Lotte de Rooij, Iris Coolen, Ine Mustert, Sabine Hekkens, Wendy Dassen, Jeff Denissen.

About the author

Related Posts