De Schakel
Foto's
Dorpsquiz 2022 een daverend succes! Inclusief fotoalbum

Eindelijk kon de Dorpsquiz dit jaar weer doorgaan! Vrijdagavond 30 september was er een massale opkomst: 107 teams met 2388 deelnemers. Ze moesten deze avond tot het uiterste gaan, met doe-opdrachten en maar liefst 113 vragen met 421 invulvelden. Rond…

Eindelijk kon de Dorpsquiz dit jaar weer doorgaan! Vrijdagavond 30 september was er een massale opkomst: 107 teams met 2388 deelnemers. Ze moesten deze avond tot het uiterste gaan, met doe-opdrachten en maar liefst 113 vragen met 421 invulvelden.

Rond 17.00 voelde je de spanning al stijgen in het dorp. Om 17.45 zou door middel van een filmpje bekend worden gemaakt waar je je quizboek moest ophalen. Je zag overal in het dorp al mensen rondjes rijden, want als je als eerste het boek zou bemachtigen, dan kreeg je bonuspunten. En jawel om 17.45 het verlossende antwoord dat je het boek moest ophalen bij strandbad De Rauwbraken/Arbies beachhouse. Ik kwam daar van mijn team als eerste aan met mijn zoontje. Je moest dus het water in om je boek te bemachtigen. Ik heb nog nooit zo snel zoveel mensen half ontkleed het koude water in zien gaan, bizar om te zien. Gelukkig kon ik als supporter mijn zoon aanmoedigen en bleef ik zelf droog.

Ik heb nog nooit zo snel zoveel mensen half ontkleed het koude water in zien gaan

Na deze bijzondere start van de dorpsquiz kon het echt gaan beginnen voor alle teams. Snel de vragen beantwoorden, voor zover je dat kon, en tussendoor allemaal opdrachten uitvoeren. De meest uiteenlopende opdrachten moest je doen; pakketjes ophalen in het dorp, zo ver mogelijk een papieren vliegtuigje gooien, een schilderij ‘naspelen’ (net een echte van Rijn is het geworden), een kamasutra standje uitbeelden, tik tok filmpje maken enz. Er zijn wat grenzen overgegaan…. Trouwens de week voor de quiz moest je al een Pinata maken, wat waren ze prachtig.

Ontzettend leuk om met een club mensen de hele avond bezig te zijn met zo’n quiz en proberen uiteindelijk de beste te zijn. Maar er konden er maar drie bovenaan eindigen en dat waren de teams; 3. Hoedoegijda 2. Korte Mettenstraat 1. Mennos Angels. Gefeliciteerd!!!

Overal in het dorp kwam je bekende gezichten tegen en uiteindelijk tref je elkaar op het afsluitende feest. Dat maakt een dorpsquiz zo leuk! Samen met dorpsgenoten een gezellige avond hebben, met wat gezonde competitie. Tot volgend jaar!

Klik hier voor het foto album 

Tekst: Ellen de Visser

Foto: Bas Haans Fotografie en Ellen de Visser

 

 

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op