De Schakel
Pennenstreek
Dirk Leijten geeft de bolpen door aan…

Wie ben je? ‘Mijn naam is Dirk Leijten, 35 jaar. Geboren, getogen en werkzaam in Berkel-Enschot.’ Waaraan denk je bij het dorp Berkel-Enschot? ‘Als ik aan Berkel-Enschot denk, dan denk ik aan een gezellig en gemoedelijk dorp, dat bol staat…

 1. Wie ben je?
  ‘Mijn naam is Dirk Leijten, 35 jaar. Geboren, getogen en werkzaam in Berkel-Enschot.’
 2. Waaraan denk je bij het dorp Berkel-Enschot?
  ‘Als ik aan Berkel-Enschot denk, dan denk ik aan een gezellig en gemoedelijk dorp, dat bol staat van de gezellige evenementen zoals bijv: de Ronde van Berkel en Zomerleut. Het dorp is levendig met veel verenigingen en vrijwilligers, die hun handen uit de mouwen willen steken om steeds weer leuke en nieuwe dingen te willen organiseren in het dorp.’
 3. Wat vind je het mooiste plekje in Berkel-Enschot en waarom?
  ‘Er is veel veranderd in het dorp. Het mooiste plekje is voor mij toch het straatbeeld voor de Enschotse kerk. De oude boerderijen die er nog staan, de kerk die ik vaak als herkenningspunt gebruik en een plek waar ik heel mijn leven bijna dagelijks langs fiets.’
 4. Waar geniet je van?
  ‘Het sporten en de gezelligheid bij White-Demons. De club waar ik al 26 jaar handbal en vrijwilliger ben.’
 5. Welke levenswijsheid zou je willen delen?
  ‘Je weet nooit wat je kunt, tot je het geprobeerd hebt.’
 6. Wat beteken je voor Berkel-Enschot en wat betekent Berkel-Enschot voor jou?
  ‘Ik heb mijn bedrijf in het dorp en probeer waar het kan iedereen zo goed mogelijk te helpen. Ook heb ik in de jaren verschillende vrijwilligers functies gedaan bij o.a. White Demons en KPJ. Berkel-Enschot betekent voor mij het dorp waar ik bijna alles heb. Geboren, op school gezeten, sport, vrienden, ouders en ik heb hier mijn vriendin ontmoet.’
 7. Wat zijn je wensen voor Berkel-Enschot, of wat zou je anders willen zien?
  ‘Ik zou graag een extra sporthal willen, zodat de sportverenigingen in het dorp ook allemaal de mogelijkheid hebben om hun sport in het dorp te kunnen beoefenen.’
 8. Vraag van je voorganger Niek Robben; ‘Ik geef de bòlpèn graag door aan Dirk Leijten. Wat is jouw motivatie geweest om een eigen bedrijf te starten?’
  ‘Sinds mijn 12e werk ik in de fietsenbranche. Werken met mijn handen en dingen maken is altijd mijn hobby geweest. Al vlug had ik de droom om een bedrijf voor mezelf te beginnen en mijn ideeën daarin kwijt te kunnen. Ik had een andere kijk op sommige aspecten uit de branche en wilde het graag op mijn eigen manier proberen. Ik wilde een moderne zaak, die gemoedelijkheid uitstraalt en persoonlijk contact met de klanten. Ik ben trots op het resultaat.’
 9. Aan wie geef je de bòlpèn door en waarom? En wat zou je aan hem/haar willen vragen?
  ‘Ik geef de Bolpen graag door aan Romy Jonkers. Romy is één van de eerste dames in de Raad van Elf. Heb je ook ambitie om de eerste prinses te worden van Berkel-Enschot?’

  Tekst: Ellen de Visser
  Foto: Dirk Leijten

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op