De Schakel
Nieuws
Dimphy van Nieuwburg ontvangt de gouden Zonnebloemspeld

Het was een bijzondere dag voor Dimphy van Nieuwburg afgelopen donderdag. Ze was 25 jaar vrijwilligster bij de Zonnebloem en kreeg daarvoor de gouden Zonnebloemspeld met oorkonde uitgereikt door Joke Roovers, regiovoorzitter van De Zonnebloem. Vrijwilligster Dimphy wilde als meisje…

Het was een bijzondere dag voor Dimphy van Nieuwburg afgelopen donderdag. Ze was 25 jaar vrijwilligster bij de Zonnebloem en kreeg daarvoor de gouden Zonnebloemspeld met oorkonde uitgereikt door Joke Roovers, regiovoorzitter van De Zonnebloem.

Vrijwilligster
Dimphy wilde als meisje al graag in de zorg gaan werken. Maar vertelt ze: “Hoe ging dat vroeger? Wij werden naar de huishoudschool gestuurd en daarna was het werken geblazen. Pas toen de kinderen het huis uit waren, kon ik me met andere zaken bezighouden. Dat werd dus de Zonnebloem”. Daarnaast heeft ze al meer dan tien jaar de bloemen geschikt in de St. Caeciliakerk. En ze maakte vaak kerstkaarten voor de Zonnebloem. “We gingen ook al vroeg met jeugdgroepen op kamp.” Voor mensen zorgen heeft ze steeds graag gedaan; mensen die hulp goed kunnen gebruiken zijn er gelukkig mee. Het zijn dan ook vrijwilligsters als Dimphy die allerlei werk doen, dat anders blijft liggen. Ze zijn onmisbaar.

Vrijwilligerswerk is geweldig om te doen

Een lange dag
Rond half twaalf kwamen de kinderen en kleinkinderen plotseling het woonhuis van Dimphy binnen. Ze was stomverbaasd, want dat was met niemand afgesproken. Haar verbazing werd nog groter toen er om 12 uur een heel lange, witte limousine met chauffeur voorreed. Of ze maar met haar man Jan in wilde stappen? Om 13 uur nam de chauffeur de bocht naar de achteringang van de St. Caeciliakerk. Daar stonden bekenden en andere vrijwilligers van de Zonnebloem klaar om haar een welkom toe te zingen.

Binnen stond een lunch klaar en iedereen schoof gaan. We waren nauwelijks aan het eerste broodje begonnen, of Ruud Brugmans, de voorzitter van de Zonnebloem Berkel-Enschot nam het woord en bedankte haar in lovende woorden voor zoveel jaren inzet voor andere mensen. Zij kreeg een cadeau uitgereikt.

Maar het de echte verrassing moest nog komen. Joke Roovers, regiovoorzitter van de Zonnebloem nam het woord en spelde Dimphy de gouden Zonnebloemspeld op. Iedereen liet haar broodje staan en begon te klappen. Het duurde nog een flinke tijd voor de gasten afscheid namen van Dimphy. Het was voor haar een onvergetelijke dag.

Tekst en foto’s: Jan van der Straaten

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op