De Schakel
Uitgelicht
Diamanten huwelijksfeest Riet en Wim Bosman-Timmermans

60 jaar geleden, op 26 november 1958, werden Riet en Wim in de echt verbonden. Toen Riet 20 en Wim 19 jaar was, ontmoetten zij elkaar op de Moergestelse Kermis. Zaterdag 24 november 2018 vierden zij deze bijzondere mijlpaal met…

60 jaar geleden, op 26 november 1958, werden Riet en Wim in de echt verbonden. Toen Riet 20 en Wim 19 jaar was, ontmoetten zij elkaar op de Moergestelse Kermis. Zaterdag 24 november 2018 vierden zij deze bijzondere mijlpaal met familie en vrienden in Bosch en Duin te Udenhout.

Het echtpaar woont nu in de Torentjeshoef. De overstap van een vrijstaand huis naar dit relatief kleine appartement was groot, zegt Wim, maar noodzakelijk. Zowel Wim als Riet hebben beiden de daar geboden zorg nodig. Wim is wel blij met het stukje tuin dat hij netjes onderhoudt en waarin nu verschillende mooie planten in bloei staan.

Als herinneringen worden opgehaald blijkt dat de familie Bosman veel verhuisde en Wim de vijf huizen waarin zij gewoond hebben zelfstandig heeft gebouwd. Hij heeft deze vaardigheid zichzelf aangeleerd! Ook Riet weet van aanpakken. Volgens Wim is zij erg kundig met de naaimachine. Ze maakte kleding voor hun vier kinderen en vond overal wel een oplossing voor. 40 jaar geleden bijvoorbeeld, bouwde Wim zelf een vouwwagen. Voor het tentgedeelte schakelden zij een bedrijf in, want ‘dat is best specialistisch werk‘. Maar 3 weken voor vertrek zei het bedrijf af. Zaten zij dan bij de pakken neer? Welnee, Riet pakte haar naaimachine en zorgde voor een stevige tent, met ramen, slabben en alles erin, zodat het gezin toch nog op vakantie kon.

Rondom het thema vakantie vertelt Wim dat hij nog best een (bus)reisje zou willen maken. Riet heeft helaas veel moeten inleveren de laatste jaren. Maar toen Riet nog goed ter been was, hebben zij voor hun gouden bruiloft de mooiste smalle paadjes op Madeira bewandeld.

Deze reislustigheid lijkt doorgegeven in de familie. Drie van de negen kleinkinderen wonen in andere delen van Europa. De achterkleinkinderen zijn echte oogappeltjes van Riet, maar beiden genieten er erg van als familie op bezoek komt.

Als getracht wordt het geheim van een lang huwelijk te ontfutselen, zegt Wim dat er heus ‘probleempjes‘ zijn. Maar zoals Pippi Langkous‘ bekende uitspraak; ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan‘, is zijn devies dat je er vanuit moet gaan dat je alles kunt en dat niet alles in het leven het zo serieus hoeft. ‘Gewoon normaal doen!‘ voegt hij tenslotte lachend toe.

Tekst: Kelly Heijzelaar
Foto: Nathalie Thal, Hip Fotografie

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op