De Schakel
Nieuws
Diamanten bruiloft voor Ruud en Anne-Marie van Mil

Zestig jaar geleden trouwde Ruud van Mil met zijn Anne-Marie. Maar hun diamanten bruiloftsfeest groots vieren, zit er helaas nu niet in. ‘Ach, het is maar een feestje,’ relativeert Ruud. Samen rekenen zij zich rijk en spreken met trots, humor…

Zestig jaar geleden trouwde Ruud van Mil met zijn Anne-Marie. Maar hun diamanten bruiloftsfeest groots vieren, zit er helaas nu niet in. ‘Ach, het is maar een feestje,’ relativeert Ruud. Samen rekenen zij zich rijk en spreken met trots, humor en liefde over hun gezin en hun gedeelde passies.

 

Ruud ontmoette de Haagse Anne-Marie destijds op een feestje in Arnhem. De twee kregen verkering en Ruud ging aan de slag bij een verzekeringsmaatschappij. ‘Ik ben daar uiteindelijk in verschillende functies tot aan mijn pensioen werkzaam gebleven,’ vertelt Ruud. ‘In Den Haag werd Ruud jr. geboren, daarna in Utrecht onze dochter Diana en in Helmond kwam Inez.’ In 1966 streek het gezin neer in Berkel-Enschot. Anne-Marie ging na diverse invalbaantjes in het onderwijs aan de slag bij de peuterspeelzaal. ‘In de 28 jaar dat ik daar heb gewerkt, heb ik heel wat dorpsgenoten in mijn klas gehad,’ zegt ze.

 

Ook naast hun werk waren Ruud en Anne-Marie erg actief. ‘Ik ben altijd betrokken geweest bij diverse organisaties hier in het dorp. Bij sportverenigingen, maar ook bij het schoolbestuur. Zodoende was ik zelfs een tijdje de baas van mijn eigen vrouw!’ vertelt Ruud met pretlichtjes in zijn ogen. Naast haar werk volgde Anne-Marie verschillende schildercursussen. Het resultaat daarvan mag er wezen: haar prachtige en kleurrijke schilderijen hangen thuis aan de wanden. ‘Ik heb vaak exposities gehad en heb ook veel werk verkocht,’ vertelt Anne-Marie.

Passie voor jagen
Een belangrijke rode draad in het leven van het gezin Van Mil is de jacht. Een passie die al vele generaties gedeeld wordt. Vader Ruud, zoon Ruud jr. en kleinzoon Raoul trekken er regelmatig samen op uit om de wildstand en de natuur te onderhouden. Over deze passie schreef Ruud ook verhalen en boeken.

 

 ‘Een mooi stel bij elkaar’

 

Een andere gedeelde passie is de kookkunst van Anne-Marie. ‘Ze kan heerlijk koken,’ zegt Ruud. ‘We hielden graag etentjes voor vrienden,’ vertelt Anne-Marie. ‘Dan zaten we met zo’n man of 8 aan tafel, uitgebreid te genieten van een 6-gangendiner.’ Helaas zitten die dinertjes er niet meer in. Desondanks blijven beiden genieten van hun passies en hun drie kinderen. Vol trots spreken ze over de mooie studies en beroepen van hun 7 kleinkinderen en de geboorte van hun eerste achterkleindochter. ‘Ja,’ besluit Ruud, ‘het is een mooi stel bij elkaar.’

Tekst: Noortje de Kok
Foto: Familie Van Mil

 

About the author

Related Posts