De Schakel
Uitgelicht
Diamanten bruidspaar Piet en Nel van Broekhoven

Vandaag 17 november zijn Nel (81) en Piet 60 jaar getrouwd! Nel is geboren te Bergen op Zoom als jongste in een gezin met 3 meisjes en 1 jongen en Piet (84) is geboren te Halsteren in een gezin met…

Vandaag 17 november zijn Nel (81) en Piet 60 jaar getrouwd! Nel is geboren te Bergen op Zoom als jongste in een gezin met 3 meisjes en 1 jongen en Piet (84) is geboren te Halsteren in een gezin met 5 kinderen. Samen hebben ze 2 kinderen, 5 kleinkinderen, waarvan 1 kleindochter op 26e jarige leeftijd is overleden en 1 achterkleinkind. Nel en Piet zijn beiden opgegroeid in zorgzame gezinnen.

Eerst woonden ze in Roosendaal, daarna in Halsteren toen de kinderen het huis uit waren. Nu wonen ze 4 jaar in Berkel-Enschot. Ze zijn hier komen wonen om dichter bij hun kinderen en kleinkinderen te zijn. Ze hebben het ontzettend naar hun zin en hebben nooit heimwee gehad.

Ze hebben elkaar ontmoet toen Piet haar kwam ophalen van de Mulo. Ze waren toen nog vrij jong; Nel was 14 en Piet was 16. In het begin van hun samenzijn ging het allemaal een beetje stiekem. Briefjes schrijven naar elkaar. En ze spraken veel buiten samen af, want je mocht nog niet bij de ouders thuiskomen. Officieel hebben ze hun relatie bekend gemaakt toen Piet in militaire dienst ging.

Ze zijn getrouwd in 1961 in Bergen op Zoom en de huwelijksdag werd groots gevierd, alle familie was aanwezig. Piet is altijd administrateur geweest, eerst 15 jaar bij Bruijnzeel vloeren en daarna 25 jaar bij een psychiatrisch ziekenhuis. Toen de kinderen naar de middelbare school gingen is Nel gaan werken op kantoor van een loon- en grondbedrijf.

 

          We zijn echte familiemensen

Met het gezin gingen ze vaak samen op vakantie, naar Spanje met de auto. Toen de kinderen het huis uit gingen zijn ze op vakantie blijven gaan in Europa met de auto. Nu regelmatig naar een hotel in eigen land. Ze hebben het gezellig, proberen er samen iets van te maken en zoals altijd blijft het geven en nemen, dat is het geheim van hun huwelijk.

Hun diamanten huwelijk gaan ze uitgebreid vieren. Nel en Piet wilden afsluiten met te zeggen dat ze zo blij zijn dat ze gezond zijn, zowel mentaal als fysiek. En dat ze dit allemaal mogen beleven met hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkind, dit is een groot goed.

 

Tekst: Ellen de Visser

Foto: Bas Haans

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op