De Schakel
Uitgelicht
De Wever|Eikenhuys (Deel 5-bouwontwikkeling): bouwen aan het thuisgevoel

De bouw van locatie Eikenhuys van De Wever aan de Brevierstraat vordert gestaag. Binnenin het gebouw wordt hard gewerkt aan de gemeenschappelijke ruimtes en de verschillende appartementen. Zo worden er plafonds aangebracht, vloeren gelegd, sanitair opgehangen en krijgen de wanden…

De bouw van locatie Eikenhuys van De Wever aan de Brevierstraat vordert gestaag. Binnenin het gebouw wordt hard gewerkt aan de gemeenschappelijke ruimtes en de verschillende appartementen. Zo worden er plafonds aangebracht, vloeren gelegd, sanitair opgehangen en krijgen de wanden een mooi behang of frisse verflaag. Nog een paar maanden en dan kunnen de eerste bewoners er hun intrek nemen.

Rudy Arts is als manager dienstverlening bij De Wever nauw betrokken bij de bouw van Eikenhuys. ‘Het gebouw heeft bijzondere kenmerken die passen bij ons nieuwe zorgconcept,’ vertelt hij. ‘We willen dat iedereen zich binnen Eikenhuys thuis voelt. Zo zijn de individuele appartementen ruim opgezet met een aparte slaapkamer, een badkamer en een woonkamer/keuken. Wie dat wil kan comfortabel in het eigen appartement verblijven en daar bijvoorbeeld samen met de kinderen eten.  Maar er is ook de mogelijkheid om samen met andere bewoners gebruik te maken van de gemeenschappelijke ontmoetingsruimtes op iedere verdieping. Die zijn huiselijk ingericht met een \open haard en een kookeiland. Hier kunnen bewoners samen koken en eten. En wie niet zelf wil koken, kan natuurlijk ook terecht in ons grand-café/restaurant.’

Letterlijk en figuurlijk de ruimte

Het gebouw van Eikenhuys is er dus vooral op gericht om bewoners zoveel mogelijk te laten leven zoals ze dat gewend zijn. Dat betekent dat het moet voldoen aan individuele wensen. Voor zowel bewoners die liever op zichzelf zijn in het eigen appartement, als voor hen die graag het gezelschap van anderen zoeken is er dus letterlijk en figuurlijk de ruimte. Rudy: ‘Naast de verschillende ontmoetingsruimtes, is er een stilteruimte, een ruimte voor dagbesteding en een belevingstuin. Daaraan wordt op dit moment hard gewerkt. Er is straks ruimte voor veel groen, mooie wandelpaden en voldoende plek om in de schaduw van de tuin te genieten.’

Een eigen thuis

‘Om iedereen zich thuis te laten voelen, is het belangrijk dat we onze bewoners eerst leren kennen,’ vervolgt Rudy. ‘Daarom bezoeken we hen eerst thuis om erachter te komen wat hun wensen zijn.’ Eind februari wordt de nieuwbouw opgeleverd en worden alle ruimtes ingericht. Daarna zullen een aantal medewerkers er eerst gaan proefslapen. ‘Dan weten we of het klopt wat we bedacht hebben. Of het echt werkt. Pas als dat zo is zullen de eerste bewoners hun intrek kunnen nemen. Naar verwachting zal dat midden maart 2023 worden.’

 

 

Tekst: Noortje de Kok

Foto: Bas Haans

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op