De Schakel
Nieuws
De Smaak van Hier wil van het platteland naar landelijk

Heukelomse zuivelpionier groeit uit zijn jasje De Smaak van Hier uit Heukelom (Brabant) gaat van pionieren naar landelijk. Ze leveren lokale (h)eerlijk zuivel die geproduceerd is door boeren die echt duurzaam boeren. Dit bedrijf laat de extra inspanningen die boeren…

Heukelomse zuivelpionier groeit uit zijn jasje

De Smaak van Hier uit Heukelom (Brabant) gaat van pionieren naar landelijk. Ze leveren lokale (h)eerlijk zuivel die geproduceerd is door boeren die echt duurzaam boeren. Dit bedrijf laat de extra inspanningen die boeren voor natuur en landschap doen, landen op de keukentafel.  Ze maken lokale duurzame zuivelproducten toegankelijk voor iedereen, waarbij de boeren de beloning krijgen die ze verdienen voor hun extra inspanningen.

‘Een boer die circulair en natuurinclusief werkt, investeert elke dag in natuur en het landschap, maar ziet dat niet terug in de melkprijs. Dat klopt niet’, vat de Heukelomse boer Rob Denissen de startgedachte van De Smaak van Hier samen. ‘Bovendien slepen we honderden kilometers met zuivel, terwijl het bij vrijwel iedere consument om de hoek gemaakt wordt’, vult hij aan.

In 2017 startte hij samen met zijn maatje Vincent van Rijsewijk daarom dit zuivelmerk. Wat begon met een half kratje per week, groeide uit naar een collectie van 24 producten met ruim 40 verkooppunten in Midden-Brabant. ‘Ons concept slaat aan, we hebben veel geïnvesteerd in marktonderzoek en verkoop en daarnaast ons netwerk van boeren flink uitgebreid. Nu is de tijd rijp om door te groeien, zodat we nog meer impact kunnen maken’, aldus Vincent.

Die impact bestaat uit het belonen van boeren die écht verduurzamen door ze een eerlijke melkprijs te bieden. Dat stimuleert om te blijven investeren in natuurinclusieve landbouw. Maar ook door meer consumenten al dat heerlijks voor te schotelen. ‘Dat is winst voor de natuur, het landschap, de dieren, boeren én consumenten’, licht Rob toe.

Om deze stap te financieren zijn de initiatiefnemers een crowdfundactie gestart bij www.crowdaboutnow.nl. In minder dan twee weken haalden ze bijna 74% van het doelbedrag op. ‘De reacties en steun is echt fantastisch’, glundert Rob. Het geld wordt geïnvesteerd in marketing, verkoop en logistiek. ‘Zo kunnen meer boeren mee gaan doen en kunnen we het afzetgebied vergroten.’ Het doelbedrag is € 200.000, maar meer mag ook, laten de initiatiefnemers weten. Bij € 300.000 gaan we echt een hele grote stap maken. Voor wie meer wil weten of wil investeren: Op www.crowdaboutnow.nl/desmaakvanhier.nl staat meer informatie over de exacte stappen en het bedrijf.

Tekst en Foto’s: redactie (bron DSVH)

Fotobijschrift:Het team van De Smaak van Hier BV. V.l.n.r.: Evelien Vromans, Vincent van Rijsewijk, Rob Denissen, Stijn Bax en Rowena de Weert.

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op