De Schakel
Bedrijf in beeld
De loop zit er lekker in bij Van Gool Sport

1 februari 2017 opende Van Gool Sport haar deuren aan de Kreitenmolenstraat 25, waar voorheen Joris Sport en De Leeuw Sport waren gevestigd. Ruim twee jaar later zit de loop er weer lekker in. Het was even een aanpassing qua…

1 februari 2017 opende Van Gool Sport haar deuren aan de Kreitenmolenstraat 25, waar voorheen Joris Sport en De Leeuw Sport waren gevestigd. Ruim twee jaar later zit de loop er weer lekker in.

Het was even een aanpassing qua assortiment. Waar voorheen enkel voetbal- en tennisartikelen verkocht werden is de winkel nu veel allrounder geworden. Hockey, wandel en running werden omarmd en toegevoegd aan het assortiment, waardoor de klantenkring ruimer is geworden. Ook qua samenwerking met bedrijven en verenigingen uit de regio wordt aan de weg getimmerd. Voetbalverenigingen SVSSS, Uno Animo en Jong Brabant, tennisverenigingen TVU, Teco, TVBE en TV De Rauwbraken. En tot slot hardloopvereniging Taxandria en turnvereniging DOS, vonden al de weg naar Van Gool Sport.

Daarnaast wordt met een nieuwe samenwerking met podotherapiepraktijk Scheepens en Klijsen de focus bij Van Gool Sport ook steeds meer gericht op professioneel voetenadvies. Zeker bij hardloopschoenen en wandelschoenen wordt momenteel een grote slag gemaakt. Bij de verkoop van hardloopschoenen wordt een professionele videoanalyse gemaakt op de loopband, waarbij het looppatroon van de loper wordt bekeken. ‘Voor elke loper is een andere schoen, de beste schoen’, stelt bedrijfsleider Roel van de Ven. ‘Soms vragen mensen aan me wat onze beste hardloopschoen is, maar daar is (gelukkig) geen eenduidig antwoord op te geven. Het is maatwerk.’ Met schoenen van Asics, Saucony en Nike is er voor elke loper wat wils.

Roel loopt alweer een tijdje mee in de sportwinkel. Ook in de tijd van Joris Sport en De Leeuw Sport werkte hij er al. ‘Het is wel leuk dat we weer allrounder zijn geworden’, vertelt Roel. ‘In de tijd van De Leeuw Sport verkochten we wel wandelschoenen bijvoorbeeld. Die klanten beginnen nu langzaam weer terug te komen, daar word ik wel enthousiast van!’ En gezegd moet worden, de wandelhoek ziet er piekfijn uit. Met topmerken als Lowa en Meindl is er een uitgebreide keuze wandelschoenen. Daarnaast zijn er in de wandelhoek ook wandelsokken van Falke en rugzakken van Deuter te vinden. Met de speciale semi-orthopedische inlegzolen van Sidas wordt de wandelhoek helemaal compleet gemaakt. ‘De zolen van Sidas zijn een perfecte aanvulling op onze wandelschoenen. Voor elke voetboog hebben we het juiste zooltje bij de hand’, geeft Roel aan. ‘Mocht de klant beter af zijn met volledig individueel vervaardigde zolen, dan kunnen we de klanten met een gerust hart doorsturen naar Scheepens en Klijsen. Met een steeds beter, persoonlijk voetadvies, zijn we helemaal klaar voor de komende jaren’, besluit Roel.

Tekst: Van Gool Sport
Foto: Peter Timmermans

[fotobijschrift] Vlnr: Roel van de Ven, Saskia Klijsen en Sabine Scheepens

About the author

Related Posts