De Schakel
Jeugd
De hobby van Lize Verhulst: geocaching

Een hobby die je kan delen met je hele familie, maar in dit geval in het bijzonder met opa en oma. Ik heb het over geocaching. Ik ging in gesprek met Lize Verhulst. Voorstelrondje ‘Ik ben Lize Verhulst en ik…

Een hobby die je kan delen met je hele familie, maar in dit geval in het bijzonder met opa en oma. Ik heb het over geocaching. Ik ging in gesprek met Lize Verhulst.

Voorstelrondje

‘Ik ben Lize Verhulst en ik ben 9 jaar.  Ik heb een broertje Ties en een zusje Pleun. Ik zit op basisschool Berkeloo, in groep 6. Als ik vrij ben dan knutsel ik graag, ik maak dingen voor mijn Schleich paarden. Ook zit ik op handbal, lees ik graag en doe ik aan geocaching.’

De Hobby

Vaak als Lize bij opa en oma is gaan ze op pad, dan gaan ze op zoek naar schatten. Ook wel geocaching genoemd.  Lize heeft al meer dan 100 schatten gevonden.

 

Maar wat is geocaching nu eigenlijk?

Geocaching is een wereldwijde schattenzoektocht waar digitaal en de real world elkaar tegenkomen. Geocachen is een schatzoektocht op basis van GPS coördinaten. Via deze coördinaten en je GPS (of smartphone) kan je aan de slag gaan met geocachen. Naar wat je op zoek gaat tijdens het geocachen is steeds een raadsel, en dat is juist het leuke.  Soms zijn het vogelhuisjes, bakjes onder boomstronken of dunne lange buizen waarbij je een magneet nodig hebt om de schat eruit te halen.

De ‘schat’ is geen schat om mee naar huis te nemen, maar eigenlijk gewoon een klein rolletje papier of boekje waar je je naam in kan schrijven, een logboek.

 

Lol

Het leuke aan deze hobby is dat je lekker buiten bezig bent. ‘Ik vind gewoon een rondje lopen minder leuk, dan dat we samen een rondje lopen en schatten vinden onderweg. Dat is gezellig.

Mijn opa en oma hebben zelf ook verschillende schatten en schatroutes gemaakt. Dat wil ik ook gaan doen, want in Berkel-Enschot is er weinig te vinden’, vertelt ze enthousiast.

Ook is Lize een keer naar een heus geocach evenement geweest. De dag zat vol met puzzels, raadsels en opdrachten. Er was zelfs een route met hele kleine gangetjes, omhoog, omlaag, opzij en onderweg kwam je dan een woord tegen. ‘Het was vooral lastig, omdat het pikdonker was.’

Leren

Door deze hobby leert Lize ook van alles. Namelijk heel goed zoeken, kaart lezen en puzzels oplossen. Ook staan er soms bij de schatten verhaaltjes over de geschiedenis van de gebouwen of iets over de omgeving. Ook kom je op plaatsen waar je normaal niet zo snel zou komen, wereldwijd liggen er miljoenen caches verstopt!

Wil je kijken of geocaching ook iets voor jou is? Kijk dan eens op www.geocachen.nl en ga zelf op pad!

Heb jij ook een leuke hobby waar je over wil vertellen, laat het me weten. Dat kan door te mailen naar info@schakel-nu.nl

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op