De Schakel
Bedrijf in beeld
De Groenteloods, parel in Oisterwijk

Gastvrij word ik ontvangen door Mariska van Breemen- Dielissen. Zij en haar man Rogier runnen samen al ruim 11 jaar (8 jaar vanuit Oisterwijk) een bedrijf voor de in- en verkoop van groente en fruit. Mariska stamt uit een geslacht…

Gastvrij word ik ontvangen door Mariska van Breemen- Dielissen. Zij en haar man Rogier runnen samen al ruim 11 jaar (8 jaar vanuit Oisterwijk) een bedrijf voor de in- en verkoop van groente en fruit. Mariska stamt uit een geslacht van “groente en fruit marktkooplui”. De opa van Mariska heeft de Besterdse markt in Tilburg nog mee opgezet en reed er in die tijd met paard en wagen naar toe. Opa verbouwde alle groente zelf en ook zijn opvolger, de vader van Mariska, heeft groene vingers. Dat zorgt ervoor dat Mariska en Rogier veel groente verkopen van eigen bodem zoals courgettes, suikermais, pompoenen, meiknolletjes, boerenkool, diverse verse kruiden, etc. Wat niet zelf verbouwd wordt, wordt door Rogier opgekocht bij boeren en tuinders in de omgeving. Appels, aardappelen en uien haalt Rogier uit Zeeland. Alles vers van het land. Slechts enkele producten komen van grossiers, zoals bananen, druiven en sinaasappels.

Op donderdagmorgen staan Rogier en Mariska op de Westermarkt in Tilburg, op zaterdag staat Rogier de hele dag op de markt in Eindhoven en enkele maanden geleden is Mariska gestart met de verkoop van groente en fruit op zaterdag aan huis in De Groenteloods. Het begon met een automaat voor vers fruit van het seizoen (twenty-four-seven service) en werd langzaam uitgebreid met een zaterdagkraampje en .….nog een kraampje….

Inmiddels weten veel klanten op zaterdag tussen 9.00 en 16.00 uur de weg te vinden naar de Oliviersweg 99 in Oisterwijk, (2 minuten vanaf de Mc Donald’s) voor een groot en uitgebreid assortiment aan verse groente en fruit van goede kwaliteit voor een goede prijs (Marktwaarde).  Zolang het lekker weer is staan de marktkramen buiten (echte “marktbeleving”), hoeven de klanten geen “drempel over” en kunnen op sommige zaterdagen de kinderen spelen op een springkussen terwijl de ouders inkopen doen. In de winter kunnen de marktkramen een plaatsje krijgen in de loods (waar ook de koelcellen staan).

Met enige zorg kijken Mariska en Rogier naar de oplopende gasprijzen. Wellicht moeten zij over enige tijd de verkoopprijzen van tomaten wel gaan aanpassen. “Misschien”, verzucht Mariska, “moeten we er met z’n allen wel aan gaan wennen dat we meer producten van het seizoen gaan kopen en eten”.

Maar veel tijd voor somberte is er niet, daarvoor zijn Mariska en Rogier te enthousiaste ondernemers! De Schakel en de Wegwijzer wensen hen veel succes met De Groenteloods.

Tekst: Nelleke Sträter, de Wegwijzer

Foto’s: Pieter Michielsen, de Wegwijzer

 

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op