De Schakel
Nieuws
De dorpsquiz op 29 september 2023

VOOR WIE WEL IN IS VOOR EEN GEZELLIGE AVOND: De dorpsquiz staat garant voor een gezellige avond. Deelnemers krijgen vragen voorgelegd en worden uitgedaagd om doe-opdrachten te volbrengen. Stilzitten is er niet bij. De quiz wordt gemaakt voor en door…

VOOR WIE WEL IN IS VOOR EEN GEZELLIGE AVOND:

De dorpsquiz staat garant voor een gezellige avond. Deelnemers krijgen vragen voorgelegd en worden uitgedaagd om doe-opdrachten te volbrengen. Stilzitten is er niet bij. De quiz wordt gemaakt voor en door mensen uit Berkel-Enschot en Heukelom. 

De dorpsquiz is een fantastisch middel om je buurt- en teamgenoten beter te leren kennen. Samen verdiep je je in verschillende categorieën. Je hebt elkaar nodig om de vragen te maken. En denk nou niet dat het alleen maar over het dorp gaat, want dat betreft slechts 4% van de vragen. Je algemene kennis wordt getest, maar ook je kennis op bourgondisch vlak. Dan zijn er nog de breinbrekers, vragen in de categorie sport, spel en media, IT en techniek en de puzzelopdrachten. De doe-opdrachten maken het compleet. Deze vinden door heel het dorp plaats, dus zorg dat je fiets startklaar staat! Ook dit jaar komt de organisatie weer met een ludieke plek vanaf waar de vragen op moeten worden gehaald.

Tip van de organisatie

De organisatie bestaat uit een gemêleerd gezelschap. Dit zorgt ervoor dat de vragen divers zijn. Tip van de organisatie is om een grote groep samen te stellen van ongeveer 10 tot 20 personen van verschillende leeftijden. Iedereen kan zijn steentje bijdragen. Je hebt elkaars kennis en kunde nodig. Vrijwilligers voor de organisatie zijn altijd welkom, met name iemand die zich op social media wil richten.

Feest

Nadat je je thuis samen met je team over de vragen hebt gebogen en je op verschillende locaties in het dorp opdrachten hebt uitgevoerd, is het tijd om op je fiets richting de feesttent te gaan. De dorpsquiz wordt daar afgesloten met een geweldig feest. En dit wil je niet missen! Vorig jaar namen zo’n 3400 deelnemers deel aan de dorpsquiz en mocht de organisatie zo’n 2200 mensen in de tent verwelkomen. Omdat de vragen digitaal worden ingevuld, is de uitslag direct bekend. En dat is uniek! De winnaar wordt diezelfde avond nog op het podium gehuldigd.

Dus waar wacht je nog op? Trommel je team- en buurtgenoten op en kom naar het grootste feest van het jaar! Kijk op www.dorpsquizbe.nl

Tekst: Simone van Zundert – Stokkermans
Foto: organisatie Dorpsquiz

Fotobijschrift van links naar rechts: Mike, Marnick, Tim, Rob, Thorwald, John, Patricia, Robert, Wendy, Koen (niet op foto: Mariëtte, Jasper)

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op