De Schakel
Jeugd
De boeven van De Rauwbraken

Verhalenverteller Wim Verbunt uit Udenhout schreef een spannend verhaal voor zijn kleinzoon Teun (4). Het water uit De Rauwbraken is gestolen! Benieuwd hoe dit afloopt? Lees snel verder…. De boeven van de Rauwbraken Hoofdcommissaris: Sofie Vliegende politie: Teun Brigadiers: Meke…

Verhalenverteller Wim Verbunt uit Udenhout schreef een spannend verhaal voor zijn kleinzoon Teun (4).

Het water uit De Rauwbraken is gestolen! Benieuwd hoe dit afloopt? Lees snel verder….

De boeven van de Rauwbraken

Hoofdcommissaris: Sofie Vliegende politie: Teun Brigadiers: Meke en Florian Rechercheur: Gijs Badmeester: Benjamin

Het was een hele hete zomer in Berkel-Enschot, overal speelden kinderen in badjes in de tuin, zwommen in de Rauwbraken of gingen een dagje naar zee.
De ijscoboer had het druk met ijsjes en de kinderen gooiden elkaar nat met waterballonnen. Het was zomervakantie dus alle scholen waren dicht.

Het politiebureau was ook dicht en de politie was lekker aan het zwemmen in de Rauwbraken. Dat kon best want wie gaat er nou met dit warme weer stelen of andere stoute dingen doen?
Maar dan hadden ze niet gerekend op Krik en Krak, twee stoute boeven, die een gemeen plannetje hadden. Ze wilden het water stelen van zwembad de Rauwbraken. Achter het zwembad woonde meneer Plof en die had een groot huis met een grote tuin, maar geen zwembad. Hij wilde een zwembad in de tuin en daar gingen Krik en Krak voor zorgen met het water van de Rauwbraken.
Nadat op woensdagavond het zwembad dicht ging pompten Krik en Krak met een gele buis het water over in het zwembad van meneer Plof. Ze pompten al het water uit Zwembad de Rauwbraken!
Donderdagmorgen om 08.00 uur was het zwemles en badmeester Benjamin schrok zich een hoedje, het zwembad was leeg er zat geen druppel water meer in, hij schoot spontaan in een dikke lach “hahahaha, een zwembad zonder water!”
Eerst werd de loodgieter er bij gehaald om te kijken of er ergens een lek was!! Maar nee nergens een lek te bekennen. Benjamin belde naar de politie: “ Bureau Berkel, met Commissaris Sofie ” , “Met badmeester Benjamin, het water in de Rauwbraken is kwijt, hahahaha een zwembad zonder water, kunt u alstublieft helpen zoeken?” Sofie zei: “ik stuur de vliegende politie Teun erop af” , Teun deed zijn vliegapparaat op zijn rug en ging op onderzoek. Ondertussen gingen brigadier Meke en Florian met de fiets naar het zwembad. Teun vloog over het legezwembad en zei door zijn portofoon: “Hallo Meke en Florian, het zwembad is helemaal leeg,ik zie alleen een grote oranje buis liggen” Florian en Meke gingen het zwembad binnen om naar de buis te zoeken en ze vonden de buis in de bosjes. Florian belde naar de politiecommandant Sofie en vertelde dat er een buis in het water lag en dat daar misschien het water mee is weggepompt! Sofie zou rechercheur Gijs er op af sturen. Ondertussen was Teun met zijn vliegapparaat bij het zwembad geland. Rechercheur Gijs was er al, “Dat iseen vervelende zaak, nu kunnen de kinderen niet zwemmen, Teun kun jij eens rondvliegen om te kijken of je ziet waar het water naar toe is gegaan of kun je kijken of je de andere kantvan de buis kunt vinden” Teun vloog omhoog om te kijken. Bij de poort van de Rauwbraken stonden al veel kinderen met hun zwemspullen om te gaan zwemmen, maar de poort die bleef voorlopig dicht.

Ondertussen was Teun aan het rondvliegen en zag dat er ver achter de Rauwbraken een groot zwembad lag dat hij nog nooit gezien had. Teun riep door zijn portofoon: “ik zie weleen zwembad bij Meneer Plof, maar ik kan nergens het andere eind van de buis vinden!” Rechercheur Gijs zei: “ik kom eraan” hij pakte zijn auto en reed naar meneer Plof. Hij beldeaan en Krik deed open, Gijs vroeg: “Is meneer

Plof thuis, ik wil hem graag spreken” Krik die
schrok wel even en zei: “ ehhh meneer Plof
ehhh mag niet gestoord worden, hij is lekker
aan het zwemmen” , “daar heb ik niets mee te
maken” en hij liep door het huis naar het
zwembad van meneer Plof, Krak was net bezig
om een kopje koffie in te schenken voor
meneer Plof. “Zo brigadier Gijs, wat komt u hier
doen?” “Pardon het is rechercheur Gijs en ik
ben op zoek naar het verloren water van de Rauwbraken” “Brigadiertje, kom, kom, water vande Rauwbraken, wat zou ik daarmee moeten doen, ik heb mijn eigen zwembad met mijn eigen water, eerlijk uit de grond gepompt” tja daar kon Gijs verder niks over zeggen, want water is water en het zou best kunnen dat het uit de grond was gepompt in plaats van uit de Rauwbraken! Maar Gijs vertrouwde het niet en toen hij in zijn auto zat zei hij door zijn

portofoon tegen Teun: “vlieg er nog eens overheen en kijk eens of je niet een stukje van de buis ziet, maar zorg er voor dat ze je niet kunnen zien!” Teun ging voorzichtig boven het zwembad vliegen, zonder dat ze hem zagen, hij zag dat Krak ergens in de bosjes bij het zwembad aan het rommelen was, maar hij kon niet zien wat daar was. Teun gaf dit door aan Florian en Meke, zij zouden op onderzoek gaan en verstopten zich langs het zwembad en toen meneer Plof, Krik en Krak binnen gingen eten slopen ze voorzichtig naar de bosjes waar Krak bezig was geweest. Ja hoor daar lag een oranje buis. Ze liepen snel terug naar de weg waar rechercheur Gijs met zijn auto stond en vertelde wat ze gezien hadden. Ze spraken af dat ze allemaal naar het bureau zouden gaan voor overleg. Bij het politiebureau gingen ze, samen met badmeester Benjamin

rond tafel zitten, na lang praten hadden ze een plan, Florian ging naar de supermarkt voor badschuim en Meke ging naar de bouwmarkt voor een

tuinslang en Benjamin zou er voor zorgen dat er water was. Daarna gingen ze naar het zwembad, Benjamin gooide de poorten wijd open en vertelde tegen de kinderen dat ze goed moesten luisteren wat de bedoeling was. Gijs knipte van de tuinslang kortere slangetjes en Florian en Benjamin gooiden in de oranje buis emmers met zeepsop, de tuinslangen, wel honderd, werden met het ene eind in de buis gestopt en aan het andere eind stonden honderd kinderen klaar om te blazen. Teun ging boven het zwembad van meneer Plof vliegen en toen telde commissaris Sofie af: “een-twee-drie” en de kinderen bliezen zo hardals ze konden door de tuinslangen. Boven het zwembad van meneer Plof was Teun en hij

zag een hele hoop zeepbellen de lucht in gaan! Teun riep door zijnportofoon: “Ik zie de zeepbellen, kom allemaal maar naar het zwembadvan meneer Plof” En alle kinderenmet badmeester Benjamin voorop gingen in optocht naar het zwembad van meneer Plof en toen ze daar waren, belden ze aan, Krik deed open maar voordat hij iets kon zeggen liepen de kinderen al door en sprongen in het zwembad van meneer Plof.

Meneer Plof plofte bijna uit elkaar van woede en riep: “uit mijn zwembad”, maar Hoofdcommissaris Sofie zei heel rustig: “het is inderdaad jouw zwembad, maar niet jouw water, kijk maar de zeepbellen, die komen vanuit de Rauwbraken door de gele buis naar jouw zwembad, ik zou er maar voor zorgen dat de kinderen het hier naar hun zin hebben en vanavond pompen jullie het water terug naar de Rauwbraken, is dat begrepen? ” Meneer Plof zei heel stilletjes “Ja hoofdcommissaris” en samen met Krik en Krak ging hij ijsjesuitdelen. En ’s avonds werd het water weer terug gepompt in het zwembad van deRauwbraken. En konden alle kinderen weer lekker zwemmen in de Rauwbraken, de hele zomer lang.

Wim Verbunt Verhalenverteller 7 juni 2017

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op