De Schakel
Nieuws
De Badminton Club ‘Just for Fun’ bestaat op 1 mei vijftig jaar

De gemeentelijke Sporthal ‘t Ruiven is een prachtige sporthal, die door BC Just for Fun wordt gebruikt om te spelen en om er toernooien te houden. Afgelopen zondag was er een toernooi, waaraan ook clubs uit onder andere Goirle en…

De gemeentelijke Sporthal ‘t Ruiven is een prachtige sporthal, die door BC Just for Fun wordt gebruikt om te spelen en om er toernooien te houden. Afgelopen zondag was er een toernooi, waaraan ook clubs uit onder andere Goirle en Vlaanderen meededen. Op verschillende plaatsen in de hal staan de netten opgesteld en de shuttles vliegen overal door de lucht. Iemand die verloren heeft moppert dat ze met maar twee punten verschil verloren heeft.

Recreatiesport in teamverband
Toch is badminton een echte recreatiesport, ook voor de leden van de club uit Berkel-Enschot. De club heeft 35 leden, die het fijn vinden om één keer per week gezellig te komen spelen. De leden komen vooral uit Berkel-Enschot, maar er zijn ook leden uit Bavel en Tilburg. Het is geen sport waarmee je op de voorpagina van de krant komt. Maar het is wel een leuke sport, die je veel beweging en souplesse brengt. 

Van 18 tot 65 +
Er is geen jeugdafdeling bij de club. Dus zijn er ook geen ouders die hun kroost langs de zijlijn komen aanmoedigen; dat is wel zo rustig. De grens ligt op 18 jaar. Maar Jörgen Hoogendoorn zegt: “Ik ben al 35 jaar lid en werd door mijn ouders meegenomen toen ik nog maar 15 was en ik heb daarna nooit de neiging gehad om er mee op te houden”. 

Badminton spelen doe je voor je plezier

Over het algemeen zitten teamsporten de laatste jaren niet in de lift. Een individuele sport geeft je de mogelijkheid om zelf te bepalen wanneer je de moeite wilt nemen om te gaan sporten. Maar daarmee mis je wel de gemoedelijke en gezellige sfeer van zo’n club. De club kan nog goed wat leden erbij gebruiken. Alle informatie kun je vinden op de website www.bcjust4fun.nl. Op de website staat ook een kort filmpje waarop je kunt zien hoe leuk badmintonnen is.

Toernooien
Toernooien worden er regelmatig gehouden. Iedereen kan dan meedoen. Er zijn toernooien waarop er onderling wordt gespeeld, maar er kunnen ook andere clubs worden uitgenodigd. In de week van 20-29 september wordt er speciale aandacht aan badminton gegeven. Op dinsdagavond wordt er gespeeld in Sporthal ‘t Ruiven. Probeer het een keer.

Op de foto vlnr: Juergen Hoogendoorn, Rian van Corven, Jos Smulders, Marcel Oerlemans en Henny Wagener

Tekst: Jan van der Straaten
Foto: Peter Timmermans

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op