De Schakel
Nieuws
De Avondvierdaagse. Het is bijna zo ver! Zijn jullie er klaar voor?

Vrijdagavond 2 juni wordt een speciale avond. De avondvierdaagse wordt dan begeleid door kinderen van de Kidz-Adviesraad van Stichting Veer(le)Kracht.   Bij Veerle (13) was begin 2022 een Diffuus Midlijn Glioom (DMG) vastgesteld, een zeldzame en agressieve vorm van hersenkanker,…

Vrijdagavond 2 juni wordt een speciale avond. De avondvierdaagse wordt dan begeleid door kinderen van de Kidz-Adviesraad van Stichting Veer(le)Kracht.

 

Bij Veerle (13) was begin 2022 een Diffuus Midlijn Glioom (DMG) vastgesteld, een zeldzame en agressieve vorm van hersenkanker, met een tot nu toe zeer lage overlevingskans.

Veerle, vrolijk, positief en veerkrachtig als ze was, ging niet bij de pakken neerzitten. Met familie en vrienden startte zij het initiatief Veer(le)Kracht, waarmee ze geld wilde inzamelen voor onderzoek naar DMG’s bij kinderen in Nederland, om deze kinderen een betere kans op overleven te bieden. Helaas is Veerle dit jaar op 8 maart overleden.

De Stichting Veer(le)Kracht gaat echter door en de Kidz Adviesraad heeft ludieke acties tijdens deze vrijdagavond om geld in te zamelen voor de onderzoeken. Het geld is voor het Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie. Er zijn nog vele onderzoeken nodig.

Stichting Veer(le)Kracht is er vóór kinderen, maar laat zich ook heel graag inspireren dóór kinderen. Want kinderen zitten barstensvol goede ideeën en geven maar wat graag hun eerlijke mening. Daarom is de Veer(le)Kracht Kidz Adviesraad in het leven geroepen, een adviesraad die onder leiding van Veerle stond en die verder bestaat uit haar zusje Laurine, en een aantal van haar vriendinnen, vrienden, nichten en neven. De Kidz Adviesraad geeft het bestuur advies over grote en kleine besluiten van Stichting Veer(le)Kracht. Zo gaven de kinderen hun adviesorgaan zelf de naam Kidz Adviesraad en hadden zij de doorslaggevende stem in de keuze voor het prachtige Veer(le)Krachtlogo, een prachtige veer. Deze veer is er tijdens de vrijdagavond en daarmee kun je uiteraard op de foto. Bas Haans, de bekende fotograaf van Weekblad De Schakel heeft de veer bij zich en wil jullie allemaal op de foto zetten. Neem je kans!

 

Wij hopen dat jullie allemaal net als wij deze stichting met hun actie een warm hart toedragen.

Avondvierdaagse Berkel-Enschot is er in eerste instantie vóór kinderen en wordt door kinderen groot gemaakt. Met alle vrijwilligers en jullie als deelnemers kunnen wij samen iets bijzonders neerzetten zoals ook de Stichting Veer(le)Kracht iets bijzonders hoopt te bereiken.

 

Steun elkaar.

 

Dinsdag 30 mei en woensdag 31 mei gaan we om 18:00 uur starten vanaf Jong Brabant met de 51e avondvierdaagse in Berkel-Enschot. Er zijn nu al meer dan 1100 deelnemers dus dat worden gezellige avonden. Onderweg kun je met ons logo, de wandelende vier, op de foto. Zoek de “4”op en leg hem vast met een big smile voor een leuke selfie met jouw vriendengroepje of door de fotograaf.

Donderdag 1 juni, 18:00 uur, is de start vanaf Ons Koningsoord als ook vrijdag 2 juni. Vrijdagavond starten lopers van de 5 km om 18:45 uur en van 10 km om 18:00 uur. Het startbureau staat tegenover de huisartsenpost op het grasveld.

 

Wij wensen iedereen gezellige wandelavonden met mooi weer!

Stichting Avondvierdaagse Berkel-Enschot

 

p.s. Houd onze website en facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws vooral als er slecht weer wordt afgekondigd. (Bij code geel van het KNMI mogen wij namelijk niet gaan starten).

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op