De Schakel
Nieuws
Dancemaster

4de generatie dansschool van Opstal, Nederlands kampioen Latin-American dansen. Op 10 en 11 juni vonden de Nederlandse kampioenschappen voor ballroom en Latin plaats in De Bonte Wever te Assen. Een regen aan prijzen, met een aantal Nederlandse danskampioenen, vele podium- en…

4de generatie dansschool van Opstal, Nederlands kampioen Latin-American dansen.

Op 10 en 11 juni vonden de Nederlandse kampioenschappen voor ballroom en Latin plaats in De Bonte Wever te Assen. Een regen aan prijzen, met een aantal Nederlandse danskampioenen, vele podium- en finaleplaatsen voor de wedstrijdploeg van de Tilburgse dansschool van Opstal.

Met de wedstrijdploeg en vele trouwe supporters werd er afgereisd naar Assen, om daar het hele weekend samen een geweldig NK te beleven. Een gedeelte van de zaal werd versierd met vlaggen en ingenomen door alle aanwezige Tilburgers. Luidkeels werd er aangemoedigd door de supporters en dansers onder elkaar.

Familiebedrijf
Wendell Potters (16 jaar), de zoon van Monique van Opstal, (3de generatie van de familie van Opstal), staat aan het begin om in de voetsporen van zijn moeder en oom (Ad van Opstal) te treden, en werd Nederlands kampioen samen met zijn danspartner Inge Zeebregts. Dit ook nog eens in het jaar dat dansschool van Opstal 85 jaar als familiebedrijf bestaat. Wat zou overgrootvader en grondlegger van de dansschool, Ad van Opstal trots geweest zijn.

Medailles
In verschillende categorieën, leeftijden en niveaus werd er gedanst. Vele medailles werden mee terug genomen naar Tilburg.

Nederlandse kampioenen in de A-poule van de National amateurs: Wendell Potters en Inge Zeebregts en een 3de plaats Dennis van der Linde en Valerie Rozenbrand

Nederlandse kampioenen Professionals Exhibition: Roel en Cynthia Rens

Masterclass Latin A-poule: 4de plaats Wouter Grootendorst en Evi Luijten, 9de plaats voor Wouter Stroes en Miloe Deenen.

Masterclass B-poule: 2de Wendell Potters en Inge Zeebregts, 6de plaats Kevin Wijnans en Esmée Hermans, 7de plaats Jean-Paul Hoppenbrouwers en Karjolieke van Broekhoven.

Masterclass C-poule: 1ste plaats voor dennis van der Linde en Valerie Rozenbrand

Masterclass senior boven 30: 3de plaats Bram en Emilie Paulissen

Pre-amateurs A poule een 3de plaats voor Neville Blanchard en Janneke Hamers

Masterclass onder 19 youth: Vice-kampioenen Wendell Potters en Inge Zeebregts

Studenten-teammatch: 4de plaats

Ook werd het Nederlands kampioenschap voor de Professionals gehouden. Deze dansparen komen uit alle hoeken van Nederland. De nummers 1 t/m 4 worden ook in de Tilburgse dansschool getraind.

Reunie
Een zeer succesvol NK, waarvan een aantal zich kunnen voorbereiden op het EK en WK.

Op zaterdag 23 september is er een reünie voor oud-leerlingen in het kader van het 85 jaar bestaan van de dansschool. Een aantal van deze paren zullen dan ook een fantastische show laten zien. Voor meer info betreft de reünie www.dansvanopstal.nl

Tekst en foto: Redactie
(Bron: Dancemasters Van Opstal)

About the author

Related Posts