De Schakel
Reportage
CV Juin organiseert InBetween Outdoor op Korte Heuvel

Een groep van vijftien jongeren uit Berkel-Enschot hebben een zware, maar leuke, carnavalsweek achter de rug. Tijdens het vijfjarige jubileum van carnavalsvereniging JUIN organiseerden zij op carnavalsdinsdag een eigen evenement waar hun zelfgebouwde wagen midden op de Korte Heuvel stond.…

Een groep van vijftien jongeren uit Berkel-Enschot hebben een zware, maar leuke, carnavalsweek achter de rug. Tijdens het vijfjarige jubileum van carnavalsvereniging JUIN organiseerden zij op carnavalsdinsdag een eigen evenement waar hun zelfgebouwde wagen midden op de Korte Heuvel stond. Het evenement vond plaats in samenwerking met de Clochard en Café Philip.

‘Het begon allemaal op een avondje na de voetbal. We hebben vijf jaar geleden doorgepakt en dit is ervan gekomen’, zegt Casper Luijbregts, die lid is van de vereniging. CV Juin is de enige carnavalsvereniging die voor het grootste deel bestaat uit jongeren uit het dorp. ‘Dat is allemaal begonnen met een paar jongens vanuit de voetbalclub.’ De mannen zijn allemaal tussen de twintig en dertig jaar oud.

InBetween Outdoor
Voorgaande jaren reden ze al mee in verschillende optochten en stond de wagen op evenementen. Dit jaar is het evenement InBetween Outdoor uitgebreid. ‘Vorig jaar zijn we in de Clochard begonnen, maar het leek ons leuk om een buitenevenement te organiseren.’ DJ’s die tijdens deze dag draaiden zijn Genius, Dr. Roetker (Dr. Rude), Ransom en Bass Chaserz.

Tijdens het evenement stond de wagen midden op de Korte Heuvel tussen de twee kroegen in. ‘De DJ’s draaien in de wagen en dat maakte het een mooi feest.’ Ieder jaar heeft de groep een nieuw thema. Dit jaar was dat thema ‘dia de los muertos’, oftewel: day of the dead, dag van de doden.

Optochten
Naast InBetween Outdoor was de carnavalswagen ook te zien op Berkel Beeft en reden de mannen mee in de optocht van Moergestel en Oisterwijk. ‘En op vrijdagavond hadden we een sponsoravond voor bekenden. We rijden ieder jaar een kort rondje door het dorp.’ Op de overige dagen reden er zo’n 105 mensen mee op de wagen.

Tekst: Annebelle Nooteboom
Foto: Peter Timmermans

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op